Un bărbat a murit după ce medicii i-au tăiat carotida în loc de amigdale

Un bărbat de 40 de ani din Craiova a murit cu câteva zile în urmă, cu carotida tăiată, după o operație de extragere de amigdale. Familia acuză acum medicii de malpraxis și au depus plângere penală împotriva lor.

Familia avea o bănuiala că ceva s-a întâmplat în momentul în care bărbatul a fost operat. Intervenția chirurgicală a avut loc la o clinică privată iar pacientul a murit la o săptămână după operație.

Deși după patru zile a sunat-o pe doctorița care l-a operat pentru că se simțea rău, după o consultație doctorița i-a spus că totul este în regulă și ar trebui să își pună o pungă cu gheață pe locul operat. A două zi acesta a suferit o hemoragie severă, a fost dus la spital, unde i s-a făcut un CT și s-a văzut încă de atunci că avea carotida ruptă. 

Bărbatul s-a stins din viață, miercuri noaptea, la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Timp de o oră s-au chinuit medicii să-l resusciteze, fără rezultat.

Familia lui Constantin Dincă vrea să afle adevărul și a depus plângere la Parchet și la Colegiul Medicilor. Spitalul Județean de Urgență din Craiova a cerut să se efectueze necropsia.

În urma necropsiei și eliberării certificatului constatator al decesului, reiese că bărbatul a decedat pentru că în timpul operației i s-a tăiat artera carotidă.

Lasă un răspuns

Previous post Patru cadre medicale sunt cercetate pentru lipsire de libertate, după ce o femeie acuză că a fost încuiată într-un container fără apă, mâncare sau medicamente
Next post Bill Gates: Experiment pe 23.000 de fetițe. Să cunoaștem al doilea finanțator al OMS