Guvernul nu va acorda nici un leu pentru alocațiile copiilor în anul 2021. Astfel, cabinetul Cîțu dorește să renunțe la acea tranșă de 20% pentru alocații, prevăzută a fi majorată de la data de 1 iulie.

Pentru a nu crește alocațiile, Cîțu este dispus să apeleze la o ordonanță de urgență prin care va fi prevăzut faptul că nu va mai fi dată nicio majorare pentru alocații în anul 2021, potrivit evz.ro

Mă aştept ca membrii coaliţiei să susţină programul de guvernare al acestei coaliţii, să susţină obiectivele pe care ni le-am asumat în faţa partenerilor noştri internaţionali şi nu să susţină legi ale PSD”, a transmis Florin Cîţu.

După cum era de așteptat, nici promisiunile Miinistrului Muncii nu sunt respectate.

La finalul anului trecut, Raluca Turcan anunța pe pagina sa de Facebook că alocaţiile pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor ajunge la suma de 214 lei pe lună.

Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 februarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi 214 lei lunar”, scria Ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Turcan a precizat atunci și că alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună: “Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar” spunea Turcan.

Tot atunci, ea a precizat că următoarea majorare a alocaţiilor ar putea avea loc în iulie sau august, acest lucru, după spusele lui Cîțu nu va mai fi valabil, fiind dispus să apeleze și la o ordonanță de urgență pentru a împiedica creșterea alocațiilor anul acesta.

Gabriela Firea, critică actualul Executiv: ”Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor copiilor! Guvernul #dedreapta a anulat dublarea și a decis doar creșterea în trepte a alocațiilor copiilor, până la dublare.

Acum, Guvernul #împotrivaoamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor! O rușine!

Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei!”, acuză Firea, într-un mesaj transmis, marți după-amiază, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns