O parte din fișierele din PNRR sunt făcute de mari firme din SUA și UK, cu interese majore în România, dezvăluie fostul premier, Mihai Tudose.

Din analiza semnăturilor electronice a documentelor din PNRR publicate de Guvern a reieși că o parte din fișiere sunt făcute de firme străine precum „Franklin Templeton Investments” și „KPMG”, susține Tudose, explicând că” orice document electronic are proveniența, cine l-a scris, de unde a venit „.

”Pe partea de „unitate de producere a hidrogenului verde documentul e făcut de Franklin Templeton Investments”, spune Tudose.

De asemenea, un studiu de analiză de fezabilitate pe un „proiect de stocare de energie electrică în baterii este făcut de KPMG, livrat ca atare”, spune fostul premier.

Reamintim că ”Franklin Templeton” manageriază Fondul Proprietatea – iar prin acesta are parte la deciziile privind multe domenii, inclusiv în Energie – de exemplu la NuclearElectrica. Reamintim că Fondul Proprietatea, preluat în majoritare de străini,  mai ales americani, s-a opus colaborării avantajoase cu China la centrala de la Cernavodă.

De altfel, Tudose a și precizat că un proiect privind o unitate de hidrogen verde pe platforma Cernavodă ”ar fi făcut tot de băieții de la Templeton”.

Mihai Tudose a prezentat și documente care susțin dezvăluirile sale, susțînând totodată că în PNRR sunt prevăzuți 1.200 de euro pe zi ”pentru consultanți externi”, informează sputnik.md

Lasă un răspuns