Proiect de rezoluție prin care se cere Comisiei Europene sancționarea României pentru că nu a recunoscut căsătoria dintre două persoane de același sex

Grupul PPE din Parlamentul European – din care face parte și PNL –  a inițiat un proiect de rezoluție prin care cere Comisiei Europene să sancționeze România pentru că nu a recunoscut căsătoria dintre două persoane de același sex, oficiată la Bruxelles.

Proiectul de rezoluție se află pe ordinea de zi pentru săptămâna viitoare la ședința plenara a Parlamentului European de la Strasbourg. Dacă va fi votat, proiectul de rezoluție din Parlamentul European are valoare politică, dar nu obligă statele la o anumită decizie.

Rezoluția privind drepturile LGBTQI+ prevede la punctul 10 că Parlamentul European „cere Comisiei Europene să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său repetat de a se conforma hotărârii CJUE în speța Coman&Hamilton și pentru lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamanții să se adreseze CEDO”.

De asemenea, punctul 5 al proiectul de rezoluție insistă asupra faptului că „legislația UE prevalează asupra oricărui tip de legislație națională, inclusiv asupra dispozițiilor constituționale, și, prin urmare, statele membre nu pot, pentru a obstrucționa dreptul fundamental la libera circulație a persoanelor în interiorul UE să invoce interdicția constituțională a căsătoriei între persoane de același sex sau protecția constituțională a «moralei» ori «politici publice» care încalcă drepturile familiilor «curcubeu» care se mută pe teritoriul lor”.

Mai mult, actul normativ inițiat de grupul PPE din Parlamentul European prevede la punctul 8 ca, „Comisia (Europeană – n.r.) să propună legislație care să impună tuturor statelor membre să recunoască adulții menționați într-un certificat de naștere eliberat într-un alt stat membru ca părinți legali ai copilului, indiferent de sex sau starea civilă a adulților și solicită tuturor statelor membre să recunoască căsătoriile sau parteneriatele înregistrate în alt stat membru”.

Rezoluțiile Parlamentului European sunt poziții politice și nu obligă cu nimic statul membru.

Recent, CEDO a sancționat România pentru că nu permite schimbarea genului în acte fără schimbarea sexului biologic.

Lasă un răspuns

Previous post Școlile postliceale scot incompetenți pe bandă rulantă. Doar 2 din cei 43 de candidați au trecut proba scrisă
Next post Klaus Iohannis după ce “guvernul meu” a călcat în picioare democrația: “În România se respecă valorile democratice și Constituția țării”