56.000 de oameni la festivalul UNTOLD de la Cluj-Napoca. În imaginile publicate pe pagina oficială a evenimentului se văd cum spectatorii stau înghesuiți și nu poartă mască.

Din imagini nu se distinge vreo persoană care poartă mască, deși regulile cer acest „accesoriu” . Managerul festivalului, Edi Chereji, spune că la intrare persoanele aveau măști, dar apoi nu mai e răspunderea organizatorilor.

Întrebat dacă un participant poate fi dat afară de la festival în cazul în care nu poartă mască de protecție, Chereji a răspuns: „Nu există o astfel de prevedere. Noi nu suntem organ de control sau restricționare, autoritățile sunt în măsură să aplice legea”.

Deși există numeroase studii care demonstrează că vaccinații se pot infecta, se pot îmbolnăvi și pot transmite virusul la fel ca nevaccinații, untoldiștii nu au purtat mască.

În același timp, autoritățile aplică măsuri draconice asupra copiilor care încep școala, luni 13 septembrie. Conform ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, sunt permise festivitățile de deschidere a anului școlar/universitar, organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore.

Mai rău, în unele cazuri, unii directori au transmis profesorilor că nu trebuie să permită accesul însoțitorilor în școli nici măcar la aceste festivități, deși ordinul MS și MEN permite acest lucru. Un exemplu este școala gimnazială „Traian” din Târnăveni, județul Mureș.

De altfel, festivitățile de început de an sunt singurele ocazii în care părinții își vor putea însoți copiii în curtea școlii.

Lasă un răspuns