Mugur Isărescu ne recomandă să bem ceai de tei atunci când vedem cum se scumpesc produsele alimentare și energia

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR de peste 30 de ani, ne recomandă să bem ceai de tei atunci când vedem cum se scumpesc produsele alimentare și energia, pentru că în situații de criză e nevoie de „calmitate”.

Acesta îndeamnă românii să se calmeze în situațiile de criză și să consume ceai de tei, precizând că și el a băut un ceai cu Eugen Rădulescu, „deci e un sfat bun”. Acesta a sugerat că unul dintre motivele pentru care au crescut prețurile este un anumit „fundal de început de panică”.

„Prețurile energiei s-au transmis în cotațiile produselor agro-alimentare, pe canalul costurilor cu transport, îngrășăminte și furaje, dar și pe un fundal de început de panică. De aceea, nu ne strică ceva mai multă calmitate. Agitația e caracteristică perioadelor de criză.

Am înțeles și eu mesajul, mai bem câte un ceai de tei… Eu am băut cu Eugen Rădulescu, deci e un sfat bun. Pentru că și acest canal psiho-social al anticipațiilor, discuțiile care nu se mai termină cu inflația și exagerările sunt specifice, dar nu fac bine”, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a României.

Mugur Isărescu încasează un venit net lunar, numai din funcția de guvernator BNR, de 47.678 de lei, la care se adaugă 20.641 de lei ca indemnizație de membru al Consiliului de administrație al instituției. Astfel, veniturile totale obținute numai de la Banca Națională sunt în valoare de 68.319 de lei, adică aproximativ 13.800 de euro.

Klaus Iohannis a declarat că unicul vinovat pentru criza prin care trece România e președintele Rusiei, Vladimir Putin. Explozia prețurilor e numai vina războiului din Ucraina, spune Iohannis.

„Dacă românii caută pe cineva vinovat, e ușor de identificat, se numește Putin și Federația Rusă. Guvernul caută să diminueze acest impact. Nu suntem singurii care ne împrumutăm mai scump. Nu se așteaptă nimeni ca acum când inflația e 13% să ne împrumutăm la aceleași sume ca anul trecut. Toate acestea au o singură cauză și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Previous post România va primi încă 87 de milioane de doze de vaccin Covid. Două milioane de vaccinuri au ajuns deja la gunoi
Next post Guvernul vrea ca firmele de curierat să transmită datele românilor care cumpără ramburs, către ANAF