Protest masiv la Belgrad împotriva comunității LGBT! Oamenii cer anularea paradei Gay Pride

Mii de persoane s-au adunat duminică după-amiază în centrul orașului Belgrad pentru a protesta împotriva unui eveniment internațional paneuropean LGBT Euro Pride, programat să se desfășoare în perioada 12-18 septembrie în capitala Serbiei.

Potrivit presei locale, manifestanții au pornit pe jos din fața birourilor Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Sârbe și, după ce au traversat centrul orașului, au ajuns în fața Bisericii Sfântul Marko.

Mulțimea adunată purta pancarte pe care scria „Nu vrem o paradă gay și ocupație din partea Occidentului!”, „Nu renunțăm la locurile sfinte” și „Luați mâinile de pe copiii noștri”.

Unele media locale au relatat că organizatorul protestului a fost o asociație informală sub sloganul „Pentru protejarea familiei”, în timp ce cotidianul Danas a relatat că acesta a fost organizat de Asociația pentru păstrarea alfabetului chirilic „Dobrica Eric” și de alte „grupuri care se declară ortodoxe”.

Bosko Obradovic, liderul partidului sârb de opoziție de dreapta Dveri, a descris acest protest ca fiind „cel mai mare protest al opoziției din ultimii ani organizat la Belgrad, care nu este controlat de nimeni din Partidul Progresist Sârb SNS sau din fostul guvern”.

„Și nu numai împotriva Euro-NATO-Pride, ci și în sprijinul Rusiei și al păstrării Kosovo și Metohija ca parte a Serbiei. O nouă (op)poziție patriotică s-a născut și urmează să vină”, a scris luni Obradovic pe Twitter, scrie Balkan Insight. Euro Pride este un eveniment internațional paneuropean pro LGBT găzduit în fiecare an de un oraș european diferit.

Toate partidele politice de extremă-dreapta au condamnat evenimentul, îndemnând la interzicerea acestuia.

Lasă un răspuns

Previous post Harari, consilierul principal al lui Klaus Schwab: „Planeta asta nu mai are nevoie de marea majoritate a populației, suntem prea mulți și inutili”
Next post Remus Rădoi: Termocentrala Mintia a fost vândută la preț infim comparativ cu potențialul său și importanța strategică pe care o avea pentru România