Studiu în Clinical Infectious Diseases, semnalat de Dr. John Campbell: imunitatea naturală este de 13 și 27 de ori mai puternică decât cea indusă de vaccinul anti-Covid

ActiveNews

Dr. John Campbell a prezentat, în cel mai recent video al său postat pe Youtube, un studiu din Israel care arată că imunitatea naturală câștigă. Autorii studiului au constatat că persoanele care au avut infecție naturală au prezentat un risc de 13 ori mai mic să se reinfecteze, iar în ceea ce privește infecția simptomatică, persoanele care au avut infecție naturală și nu au fost vaccinate au avut un risc mai mic de 27 de ori să aibă infecție simptomatică în comparație cu persoanele care au fost vaccinate, dar nu au avut infecție naturală.

Studiul la care a făcut referire dr. Campbell este „Sindromul respirator acut sever Coronavirus 2 (SARS-CoV-2). Imunitatea dobândită în mod natural versus imunitatea indusă de vaccin: un studiu de cohortă retrospectiv”. Comentariul medicului a fost preluat și de Peter Halligan pe blogul său. 

Potrivit studiului, scăderea protecției, în urma a 2 doze de vaccin BNT162b2, începe la scurt timp după injectare și devine substanțială în 4 luni.

Autorii au analizat protecția pe termen lung conferită de imunitatea dobândită în mod natural, în comparație cu imunitatea indusă de vaccin.

Grupul 1, N = 673.676 – Grupul de vaccinați, dar care nu au fost infectați, care au primit de 2 doze de vaccin BioNTech/Pfizer mRNA BNT162b2.

Grupul 2, N = 62.883 Grupul de persoane infectate natural anterior, dar neinjectate.

Rezultate legate de SARS-CoV-2: în perioada 1 iunie-14 august 2021 (variantele Delta): de 13 ori mai multe infecții în grupul celor vaccinați.

Boală simptomatică: de 27 de ori mai multe infecții simptomatice în grupul vaccinat.

Spitalizare: 8 în grupul celor vaccinați, 0 în grupul celor infectați natural.

Decese 0 / 0 Rezultate

Grupul de vaccinați, nu infectați anterior: risc de infecție de 5,96 ori mai mare;

Grupul de vaccinați, nu infectați anterior: risc de 7,13 ori mai crescut de a dezvolta boală simptomatică.

Concluzii:

Imunitatea dobândită natural conferă o protecție mai puternică împotriva infecțiilor și a formelor simptomatice de boală cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, în comparație cu imunitatea indusă de vaccinul BNT162b2 în 2 doze.

Un alt studiu, al Clinicii Cleveland arată:

Lucrători din domeniul sănătății – din 1.359 nevaccinați, care anterior au fost testați pozitiv, niciunul nu s-a infectat.

Autorii studiului au concluzionat că „persoanele care au făcut [natural] infecția cu SARS-CoV-2 este puțin probabil să aibă beneficii din vaccinarea anti-Covid-19”.

Lasă un răspuns

Previous post Muncitorii români au ajuns să fie DISCRIMINAȚI la angajare în fața celor străini