Marcel Ciolacu, despre limitarea plăților cash: “Nu este nicio problemă, lăsați-mă în pace. Pot să cheltui cât vreau din 5.000 de lei”

Marcel Ciolacu spune că limitarea plăţilor cash nu reprezintă niciun fel de problemă, consumatorii pot cheltui în limita a 5.000 de lei, doar că “nu mai poţi să cumperi Ferrari cu sacoşa”.

”Cine are ceva cu cash-ul? Nu aveţi cash la dumneavoastră? Toată lumea, poţi să cheltui până la 5.000 de lei. Eu pot să cheltui cât vreau din 5.000 de lei, lăsaţi-mă în pace, ce problemă? Doar că, cu adevărat, nu mai pot la dumneavoastră, agent economic, să îmi cumpăr Ferrari cu sacoşa. Nu are nimica cu niciun cetăţean”, a declarat Marcel Ciolacu la un post de televiziune.

Reamintim, în acest context, că fostul ministru (USR) Claudiu Năsui a criticat dur măsura limitării plăţilor cash adoptată de Guvern. Potrivit acestuia, limitarea plaţilor cu numerar nu reprezintă o măsură de combatere a evaziunii fiscale sau a corupţiei ci este despre control.

Ca argument, Năsui dă exemplul unor ţări precum Germania, Austria, Suedia etc. care, deşi nu au nicio limită la plata cu cash, au evaziune mai mică decât în ţara noastră.

Totodată, fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu (PMP) a susţinut că limitarea plăţilor cash prin lege ar avea exact efectul invers şi a opinat că Guvernul mai bine promova educaţia financiară în mediul rural şi obliga băncile să aibă un sistem performant şi acolo, astfel încât să convingă populaţia să folosească mai degrabă cardul.

Lasă un răspuns

Previous post Un medic neurotolog a dezvoltat ataxie cerebeloasă după vaccinarea „anti” -Covid. Medicul crede că adevărata cauză sunt injecțiile ARNm
Next post Soțul unei foste judecătoare de la Tribunalul Cluj, implicat într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul – aproape 90.000 de lei