HALUCINANT! Eutanasiază pe furiș pacienții de dragul profitului

Un raport bombă care a fost lansat în acest an, evidențiază un scandal care se clasează printre cele mai grave de acest fel: eutanasierea pacienților de dragul profitului. A durat destul de mult până s-au stimulat noi protocoale in industrie, dar aparent nu suficient pentru a opri practica înrădăcinată de a grăbi moartea pacienților din spitale. 

Raportul din noiembrie 2022 , scris de Ava Kofman pentru ProPublica , arată cum condițiile din spitale creează ceea ce pare a fi o oportunitate irezistibilă – și în cele din urmă letală – pentru corupție: industria strânge fonduri masive de la Medicare, care oferă un beneficiu zilnic în numerar, dar grupurile spitalicești trebuie să ramburseze aceste fonduri dacă durata medie a șederii tuturor pacienților depășește șase luni.

O investigație citată de articolul lui Kofman a constatat că jumătate dintre pacienții din spitale dintr-un eșantion aleatoriu nu erau eligibili pentru o parte sau pentru toată îngrijirea pe care au primit-o, o problemă în concordanță cu mărturia denunțătoarei Marsha Farmer. Ea i-a spus lui Kofman cum supervizorul ei a stabilit cote „nelegiuite” pentru înscrierea în spitale și apoi a amenințat că îi va concedia pe angajați dacă nu îndeplinesc aceste cote.

Astfel, pacienții din spitale erau „neeligibili”, deoarece nu erau aproape de moarte, așa cum a mărturisit Farmer din propria experiență. Acest lucru ridică întrebarea: dacă astfel de pacienți care nu sunt aproape de moarte sunt aduși pentru fonduri Medicare și aceste fonduri trebuie rambursate dacă șederea pacienților durează prea mult, cum își mențin aceste spitale bazate pe profit fluxul de numerar?

„O tactică a fost „debarcarea” sau externarea pacienților cu șederi prea lungi”, a raportat Kofman. Dar unele spitale au folosit metode mai sinistre.

Un spital din Frisco, Texas a fost prins de FBI încercând să evite rambursarea către Medicare prin uciderea pacienților săiProprietarul spitalului a instruit personalul să supradozeze pacienții care trăiau „prea mult”. Unul dintre textele sale dezvăluite unei asistente spunea: „Ar fi bine să nu ajungă mâine. Sau te voi învinovăți.”

Chiar și atunci când pacienții nu sunt uciși „activ”, cei neeligibili pot fi duși cu ușurință la moarte, deoarece una dintre condițiile spitalului este renunțarea la îngrijirea curativă – îngrijirea de care au nevoie pacienții care nu mor pentru a trata boala.

Rapoartele anecdotice indică faptul că, chiar și de la audierile Congresului din martie anul trecut, care au vizat soluționarea problemelor legate de profitul spitalului, decesele suspect de subite ale pacienților rămân o problemă.

Un rezident din Indiana, cunoscut de LifeSiteNews, care ar dori să rămână anonim (numit aici Sarah) și-a împărtășit recent îngrijorarea că un grup spitalicesc este responsabil pentru declinul brusc și pentru moartea grăbită a unui prieten drag de-al ei care suferea de cancer la creier.

În timp ce cancerul era în stadiu terminal, ritmul declinului său și sedarea puternică care o însoțește au ridicat semnale roșii pentru Sarah. Nu cu mult înainte de moartea lui, a spus ea, el cânta în UTI. Câteva zile mai târziu, într-o joi, ea a spus că era alert, vorbea puțin și mănâncă piure. A doua zi, Sarah l-a găsit puternic sedat, iar șase zile mai târziu, cu sedare continuă și fără mâncare sau apă (este tipic pentru grupurile spitalicești să nu ofere hidratare intravenoasă), era mort.

Ea a spus că a avut un prieten care a avertizat-o că această organizație specială, care este unul dintre grupurile spitalicești cu scop lucrativ în creștere, „premeditează” și „grăbesc sfârșitul vieții” și ea a spus că, unii localnici au văzut, de asemenea, „decesul rapid” al rudelor care au fost internate la spitalul respectiv, în timp ce alții au avut o experiență mai bună când și au putut monitoriza rudele acasă.

„Angajații au fost de fapt drăguți și cred că simt că ameliorează durerea și ajută la terminarea vieții cu bunăvoință”, a spus Sarah. 

Prietena lui Sarah s-a întâmplat să fie în grija unei organizații spitalicești care, din 2016, era supusă unei investigații de către FBI. Ancheta este pecetluită și nu este clar dacă este încă în desfășurare.  

„ În societatea noastră, folosim spitalul o dată sau de două ori , fără nicio pregătire, și nimeni nu educă publicul cum să aleagă un spital. Se pare că nu există un sistem de rating. Vorbirea, pare singura modalitate de a învăța”, a declarat Sarah pentru LifeSiteNews.

Ron Panzer, președintele Hospice Patients Alliance, a lucrat de zeci de ani pentru reforma spitalului în fața a ceea ce el numește „eutanasie pe furiș”, o practică care acum pare a fi adesea acceptată cultural în spitale.

De fapt, potrivit lui Panzer, o mare parte din mișcarea americană modernă a spitalelor este în esență o consecință a mișcării eutanasiei. Panzer a subliniat pentru LifeSiteNews că Organizația Națională pentru Îngrijiri Paliative și Hospice este un succesor al Choice in Dying , care a fost, la rândul său, o consecință a Euthanasia Society of America . Choice in Dying a fost fuzionat de Dr. Ira Byock într-un grup numit Partnership for Caring, care mai târziu a devenit Last Acts Partnership.

Potrivit lui Panzer, Byock este unul dintre cei mai influenți medici de îngrijire paliativă și spitalicească din țară. Printre alte contribuții la industrie, Byock a contribuit la lansarea Academiei Americane de Hospice și Medicină Paliativă , fiind în comitetul său de etică, precum și în consiliul de administrație din 1990 până în 1996, și a servit ca președinte în 1997.

Panzer a declarat pentru LifeSiteNews că Byock „este tipul care a preluat minunata misiune pro-viață, care i-a adus pe oameni direct la eutanasii și personal a contaminat industria.”

De fapt, scrierile lui Byock oferă un exemplu al modului în care o perspectivă pro-eutanasie s-a infiltrat în liniște în mișcarea spitalelor. Interesant este că, în timp ce Byock se opune în mod oficial „sinuciderii asistate de medic”, el susține de fapt eutanasierea cu un alt nume, promovând sedarea terminală până la moarte în spitale, precum și refuzul voluntar al alimentelor și lichidelor, pentru „sinuciderea” pacienților.

Lasă un răspuns

Previous post Comisia Europeană cere României, Ungariei, Portugaliei şi Sloveniei să respecte normele UE privind achiziţiile publice şi concesiunile
Next post Plafonarea adaosurilor a afectat doar producătorii. Multinaționalele și-au păstrat profiturile