Cristian Tudor Popescu susține că ortodocșii de la Sfânta Parascheva sunt la fel ca teroriștii sinucigași

Cristian Tudor Popescu, autointitulat gazetar și scriitor, a început cu un derapaj grav noua emisiune realizată în colaborare cu publicația Recorder. Acesta susține că teroriștii jihadiști care comit atentate sinucigașe cu gândul la „72 de virgine în paradis” sunt la fel ca ortodocșii care merg în pelerinaj la moaștere Sfintei Parascheva.

Păi stai că n-am spus elementul care duce la martiri, cu oameni care se aruncă-n aer cu ușurință, ca să fie teroriști-sinucigași. Pentru că-i așteaptă 72 de fecioare, mai mult sau mai puțin virgine, dar cu ochi frumoși. Așa scrie acolo, la sfânta scriptură musulmană. Dacă te așteptă fecioare, carne de orice fel acolo, parcă-ți vine să pui o centură de explozibil și să te duci să te arunci în aer. Cam așa arată la mozaici și la musulmani, moartea.

Mai trebuie spus ceva: să nu râdem de faptul că oamenii aceia cred în chestia cu carnea, vinul și cele 72 de fecioare. Să nu râdem, că rădem de noi. Ce deosebire este între ei și cei care se duc acum la Sfânta Parascheva? S-a terminat? Ce deosebire este? Niște oameni care să duc să pupe plexiglas-ul, că la un moment nu au avut acces, care cred că o să se vindece, o să se îmbogățească, nu sunt cu nimic deosebiți de cei care cred că îi așteaptă o masă împărătească și 72 de fecioare în Rai„, afirmă Cristian Tudor Popescu.

Peste 300.000 de oameni au trecut pe la racla cu moaștere Sfintei Parascheva, la Iași, în acest an, un record de asistență. Evenimentul s-a desfășurat pașnic, fără incidente majore. Imaginile cu credincioșii care rostesc la unison „Tatăl nostru” devenind virale pe internet.

Lasă un răspuns

Previous post A fost aprobat noul ser „anti” Covid-19 care, spun ei – este făcut din molii și scoarță de copac
Next post Noua lege a pensiilor speciale, publicată în Monitorul Oficial