Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: „Există o acțiune concertată de destructurare a sistemului de sănătate românesc”

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae scrie, într-o postare de pe blogul personal, că se duce o acțiune „concertată de destructurare a sistemului de sănătate românesc”. Fostul președintele al Colegiului Medicilor face un apel către colegii de breaslă să vorbească despre acest subiect.

În postarea sa, dr. Astărăstoae afirmă că în acest atac sunt utilizate toate tehnicile de manipulare.

„Nu există niciun argument, care să îmi schimbe sentimentul că, în acest moment, există o acțiune concertată de destructurare a sistemului de sănătate românesc. Cei care cunosc tehnicile de manipulare – le voi prezenta într-o viitoare postare – observă că absolut toate modalitățile acestor tehnici sunt utilizate. Deocamdată nu știu care este scopul.

Pentru toți colegii dezamăgiți, înfricoșați și cu un sentiment de neputință în fața acestui atac nemaiîntâlnit – deoarece organismele profesionale tac – le transmit un mesaj: să fim noi vorbitori în numele breslei. Știu că suntem (sunteți) dezamăgiți și înfricoșați. Știu că suntem (sunteți) dezorientați de mesajele transmise de cozile de topor, frustrații, incompetenții, oportuniștii din sistem sau din afara sistemului. Dar în același timp știu că suntem (sunteți) capabili să depășiți această stare. Nu lăsăm (lăsați) frica să ne cuprindă.

„Să nu mă tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă, purtătoarea desființării totale. Voi înfrunta frica. O voi lăsa să treacă peste mine, prin mine. Și, după ce va fi trecut, îmi voi întoarce ochiul interior și voi privi în urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi râmâne doar eu. Frank Herbert – Dune. Litania împotriva fricii”

Fricii, invidiei, urii să le opunem curajul, altruismul, compasiunea față de cel aflat în durere. Acestea să fie coiful, platoșa și arma noastră. Depășind frica, să fim (fiți) fiecare vorbitori în numele breslei.

Acesta este un mesaj de optimism și încredere: nu uitați că noi suntem trecători, dar profesia este eternă.

Şi pentru a vedea cât de frumoși și puternici suntem (sunteți) priviți marșul din 2 noiembrie 2013 în urma căruia am obținut dublarea veniturilor medicilor rezidenți: Marşul tăcerii – 2 noiembrie 2013″, a scris reputatul medic

Lasă un răspuns

Previous post Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 4% în primele opt luni din 2023
Next post Un polițist a călcat mortal un pieton, chiar cu autospeciala din dotare