[Infarct pe stradă] Un profesor din Brăila a murit subit la doar 44 de ani

Încă un dascăl brăilean a trecut în eternitate, la doar 44 de ani, după aproape 20 de ani de activitate la catedră, relatează obiectivbr.ro

Este vorba de prof. Leonard Gheorghe, absolvent al Facultății de Istorie – specializarea Istorie – Filosofie a Universității „Dunărea de Jos” Galați, profesor titular la catedra de istorie a Colegiului Economic „Ion Ghica” Brăila. Îndrăgit de elevi și respectat de colegi, prof. Leonard Gheorghe a suferit un infarct în timp ce se afla pe stradă, în ziua de 26 iunie. S-a încercat resuscitarea sa, însă medicii nu l-au putut readuce la viață, astfel că, la ora 15.00, au constatat decesul.

Vineri, 28 iunie, dascălul de la Colegiul Economic „Ion Ghica” a fost adus de la morga Spitalului Jud. de Urgență Brăila și depus la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, de pe Calea Galați (vizavi de Piața Săracă), în jurul orei 16.00.

Colegii prof. Leoanrd Gheorghe sunt profund afectați de dispariția prematură și neașteptată a colegului lor. Profesorul Leonard Gheorghe preda istoria la Colegiul Economic „Ion Ghica” împreună cu prof. Constantin Toader și era devotat profesiei. Organiza periodic activități legate de cunoașterea istoriei locale, era pasionat de cinematografie și folosea filmul istoric pentru educația tinerei generații. Prof. Gheorghe publica articole de specialitate, în special în revista Magazin Istoric.

„Ne părăsesc colegii, poate pentru o lume mai bună, fără birocrație, reforme în zadar, umilințe de tot felul. Sunt tot mai puțini acei dascăli dedicați, capabili să trezească interesul elevilor pentru trecut, folosind literatura, cinematografia, excursiile. Colegul meu, prof. Leonard Gheorghe, era vesel, săritor, un coleg de excepție. Voia să publice o carte, avea proiecte de viitor interesante… mare păcat!”, ne-a spus, profund mâhnit de moartea neașteptată a colegului său de catedră, prof. Constantin Toader, de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Brăila, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns