UE nu dorește ca pe rafturile magazinelor din Moldova să fie produse autohtone

Uniunea Europeană nu dorește ca pe rafturile magazinelor din Moldova să fie produse autohtone, susține şeful delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Potrivit Infotag, joi, în cadrul Reuniunii Platformei Societăţii Civile UE – RM, Michalko a declarat că UE este surprinsă de faptul că proiectele de lege, care nu îndeplinesc obligaţiile faţă de Organizaţia Mondială a Comerţului şi Acordul privind Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, revin pe agenda parlamentară, în special, amendamentele aduse la Legea cu privire la comerţul interior.

Recent, Igor Dodon a ieșit cu o inițiativă, menită să susțină producătorii locali, pentru ca aceștia să-și vândă marfa în rețelele comerciale mari din țară. Igor Dodon a subliniat că Republica Moldova importă foarte multe produse pe care le avem în țară.

În toamna anului 2019, Parlamentul a votat, în prima lectură, un proiect ce prevede modificarea Legii cu privire la comerțul interior, dar documentul a fost retras din Legislativ de Guvernul Maiei Sandu. Atunci Igor Dodon a menţionat că acest lucru s-a făcut “în interesul corporaţiilor străine”, întrucât legea “presupune că 50% din mărfurile de pe rafturile magazinelor să fie produse autohtone”.

Lasă un răspuns