Un document-bomba al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a fost publicat de Lumea JustițieiEste vorba despre un document oficial care ordona ca toti cei infectati cu Covid-19, care au decedat, sa fie declarati morti din cauza de Covid-19, indiferent daca acestia aveau cancer, afectiuni hematologice sau alte boli.


In 28 aprilie 2020, CNSCBT a publicat o actualizare a metodologiei de interventie in cazurile infectiilor cu Covid-19. Intitulat “Definitiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19). Actualizare 28.04.2020”, documentul are un capitol denumit “Deces la pacient confirmat cu Covid-19”. De aici aflam ceva halucinant, in opinia noastra. Si anume ca toate decesele persoanelor infectate cu coronavirus trebuie puse pe seama coronavirusului, chiar daca pacientii sufereau si de alte boli: “Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli preexistente (de ex. cancer, afectiuni hematologice etc.) si COVID-19 trebuie raportata ca si cauza a decesului, independent de conditiile medicale pre-existente care se supecteaza ca au favorizat evolutia severa a COVID-19”.

De asemenea, documentul CNSCBT, pe care il prezentam integral la finalul articolului, obliga la mentionarea Covid-19 pe certificatul de deces drept cauza a mortii pentru persoanele infectate cu Covid-19, chiar si atunci cand (atentie!) doar se presupune ca acest coronavirus a cauzat sau a contribuit la deces. Deci chiar si atunci cand nu exista o certitudine ca decesul a fost provocat de coronavirus.

Iata ce se mentioneaza in documentul CNSCBT la capitolul “Deces la pacient confirmat cu Covid-19” (vezi facsimil 1) :

“Deces la pacient confirmat cu COVID-19

Decesul la pacient confirmat cu COVID-19 este definit ca decesul survenit la un pacient confirmat cu COVID-19, cu exceptia situatiilor in care exista o alta cauza clara de deces care nu poate fi in relatie cu COVID-19 (ex.traumatism, hemoragie acuta majora, etc) si la care nu a existat o perioada de recuperare completa intre boala si momentul decesului.

Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli preexistente (de ex. cancer, afectiuni hematologice etc.) si COVID-19 trebuie raportata ca si cauza a decesului, independent de conditiile medicale pre-existente care se supecteaza ca au favorizat evolutia severa a COVID-19.

COVID-19 trebuie mentionata pe certificatul de deces drept cauza a decesului pentru toate persoanele decedate la care COVID-19 a cauzat sau se presupune ca a cauzat sau a contribuit la deces”.

Mortii de Covid-19, mai putini decat mortii de alte boli respiratorii

Asadar, spre exemplu, o persoana bolnava de cancer in faza terminala, dar infectata cu coronavirus va fi declarata moarta din cauza coronavirusului. La fel si o persoana care, sa spunem, a suferit un atac cerebral, dar care a fost infectata cu coronavirus. Covid-19 va fi trecut drept cauza de deces, chiar si pe presupuneri, dupa cum am vazut, desi poate persoane aflate in situatiile de mai sus au incetat din viata din cauza cancerului sau a atacului cerebral, nu din cauza coronavirusului. Ceea ce este, credem noi, total absurd.

Cert este ca prin aceasta modalitate s-a ajuns la numarul de 726 de persoane despre care autoritatile sustin ca ar fi decedat din cauza coronavirusului. Chiar si asa, numarul mortilor de coronavirus este mult mai mic decat cel al persoanelor moarte din cauza altor afectiuni ale aparatului respirator, cel putin daca ne raportam la statisticile Institutului National de Statistica privind anul 2018.

Asa cum senior-editorul Lumea Justitiei Razvan Savaliuc a aratat in editorialul “Bursa mortilor: 724 romani pe zi. Vestul s-a scuturat de paraziti” (click aici pentru a citi), in 2018 au murit 264.317 de romani, adica 724 pe zi. Dintre acestia, 17.097 au decedat din cauza bolilor aparatului respirator, 47 pe zi. Ceea ce este infinit mai putin decat decesele zilnice puse pe seama Covid-19.

Concret, situatia arata in felul urmator (vezi facsimil 2):

In 2018 au murit 264.317 de romani. Din care:

-de boli cardiovasculare – 149.467

-de tumori canceroase – 51.701

-de boli ale aparatului respirator – 17.097

-de boli infectioase – 3669, din care 920 de tuberculoza

Impartit la 365 de zile ale anului, rezulta ca zilnic au murit 724 romani din diverse cauze. Din care:

-de boli cardiovasculare – 409

-de tumori canceroase – 141

-de boli ale aparatului respirator – 47

-de boli infectioase – 10, din care 2 de tuberculoza

In aceeasi ordine de idei, amintim ca APADOR-CH a publicat recent o analiza, realizata pana in 27 aprilie 2020, care dezvaluia ca de la declararea primului mort de coronavirus (23 martie 2020) s-au produs in Romania, 631 decese de Covid-19, deci, in medie 17 decese pe zi ale infectatilor cu Covid-19, la jumatate din media zilnica a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de afectiuni ale aparatului respirator. “Deci media de 17 decese/zi ale infectatilor cu covid-19 este situata la jumatatea mediei zilnice a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de afectiuni ale aparatului respirator (37 decese/zi) si de 2.5 ori mai mare decat media zilnica a deceselor cauzate, in perioada 2010-2016, de boli infectioase si parazitare, inclusiv tuberculoza (7 decese/zi)”, sublinia APADOR-CH (click aici pentru a citi).

In ceea ce priveste decesele cauzate de Covid-19 anuntate de autoritati, acestea erau 726 vineri, 1 mai 2020, fiind putin probabil ca numarul mortilor de coronavirus sa se apropie pana la finalul anului de numarul deceselor cauzate in 2018 de boli ale aparatului respirator.

Iata documentul care ordona ca toti infectatii cu coronavirus care au decedat sa fie declarati morti de coronavirus, chiar daca aveau cancer sau alte boli:

Lasă un răspuns