O lege a statului Australia de Vest împuternicește autoritățile să dezbrace oamenii cu forța pentru a îi vaccina

https://youtu.be/nyyQrotbeXo

Oamenii legii au puterea legală „de a îndepărta orice (inclusiv lenjeria intimă) pe care o poartă persoana relevantă” dacă se stabilește că acea persoană trebuie vaccinată.

Statul Australia de Vest a legalizat autorizarea ofițerilor de poliție sau a altor „agenți autorizați” să rețină indivizi și, dacă situația impune, să le dea jos cu forța lenjeria intimă pentru a le administra un vaccin, informează Life Site News.

Mulți dintre locuitorii statului Australia de Vest nu erau la curent cu puterile extraordinare acordate guvernului de legea statală.

Așa-numitele „limite rezonabile ale utilizării forței” includ împuternicirea:


a) să aresteze și să rețină orice persoană căreia i se aplică directiva (persoana în cauză) și să o ducă pe aceasta într-un loc unde i se cere să fie ținută sub observație medicală, să fie examinată medical, să i se administreze un tratament medical sau să fie vaccinată, în conformitate cu directiva; și
b) să rețină persoana în cauză în locul unde acesteia i se cere să treacă printr-o observație medicală, un examen medical sau un tratament medical sau să fie vaccinată, în conformitate cu directiva; și

c) să rețină persoana în cauză –
  (i) pentru a i se putea acorda observație medicală, examen medical sau tratament medical; sau
  (ii) pentru a i se putea administra un vaccin.
d) să îndepărteze orice articol vestimentar (inclusiv lenjerie) al acelei persoane, dacă –
 (i) îndepărtarea acelui articol este rezonabil necesară pentru a permite efectuarea examenului medical sau administrarea tratamentului sau, după caz, vaccinarea persoanei; și
(ii) persoanei în cauză i se dă ocazia rezonabilă de a-și îndepărta singură acel articol și refuză sau nu reușește să o facă.

Pe site-ul guvernului din Australia de Vest, care arată „ Actele originale adoptate ” pentru legislația din Australia de Vest, textul este inclus în Actul de sănătate publică original din 2016 . 

versiune actualizată a actului începând cu 12 septembrie 2020 este, de asemenea, disponibilă pe site-ul guvernului și include același text.

Lasă un răspuns