Britanicii vor primi „permise de libertate” dacă au două teste negative pe săptămână

Potrivit relatărilor citate de Standard.co.uk, deținătorii unor astfel de permise vor trebui, prin intermediul unui formular electronic, să facă dovada faptului că au fost testați periodic. 

Anunțul a fost făcut luni de premierul britanic Boris Johnson, în timp ce prezenta noile reguli pandemice care se vor aplica în Regatul Unit – Planul Covid de Iarnă al Guvernului.

Conform Forbes, restricțiile mai blânde pentru anumite categorii de oameni, pe care presa le-a numit „permise de libertate” vor fi aplicabile în zonele de nivel 3, aflate sub cele mai aspre restricții, potrivit noii strategii. 

Testarea în masă va fi făcută folosind teste cu flux lateral, care dau rezultatul în 20 de minute, dar sunt considerabil mai puțin precise decât testele RT-PCR (care sunt nesigure si ilegale, fiind concepute pentru a include si cazuri de fals pozitiv).

Foto: gov.uk

Nou-anunțatul Plan Covid de Iarnă stabilește un sistem de corona-restricții împărțit pe trei nivele (alertă medie, ridicată și foarte ridicată), care va fi în vigoare până în martie 2021.

Lasă un răspuns