Judecătoarea Dana Gîrbovan va fi șefa Curții de Apel Cluj

Judecătoarea Dana Gîrbovan a câștigat concursul pentru conducerea uneia dintre cele mai importante instanțe din România.

Judecătoarea Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a câștigat concursul pentru conducerea uneia dintre cele mai importante instanțe din România, Curtea de Apel Cluj, al cărei președinte va fi începând din 1 ianuarie 2021. Potrivit unor surse citate de clujust.ro, aceasta a câştigat concursul pentru funcţie. Rezultatele nu au fost încă anunţate oficial.

La concursul pentru funcție au mai participat două nume grele din magistratura clujeană, Elena Botezan – fost procuror șef DNA Cluj și Irinel Andrei – fost vicepreședinte al Curții,. Potrivit sursei citate, soluționarea contestațiilor la barem nu poate sa schimbe rezultatul de la Cluj, fiind diferență suficientă de punctaj între Gîrbovan și Irinel Andrei. Pe site-ul CSM, candidații sunt notați cu coduri, de aceea informațiile sunt pe surse.

Rezultatele oficiale vor fi afișate pe 7 decembrie. Dana Gîrbovan îi succede în funcție judecătoarei Denisa Băldean, care a avut două mandate, iar acum este în concursul de promovare la Înalta Curte, relatează știripesurse

Dana Gîrbovan este una dintre vocile constante din magistratură în susţinerea unor principii precum independenţa justiţiei şi neimplicarea serviciilor în justiţie. Preşedinţa UNJR a fost propusă în 2019 pentru funcţia de ministru al Justiţiei, însă preşedintele Iohannis a respins numirea.

Lasă un răspuns