„Astra Zeneca nu a produs niciodată vaccinuri, iar Moderna e un start-up care a prins această oportunitate și s-a lansat în producerea de vaccinuri”, a declarat profesorul dr. Vasile Astărăstoae

Vasile Astărăstoae- fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași a subliniat că firmele care au anunțat vaccinuri impotriva coronavirusului cu eficiență de peste 90 la sută “nu au niciun fel de experiență în ceea ce privește vaccinurile”.

Astra Zeneca nu a produs niciodată vaccinuri, iar Moderna e un start-up care a prins această oportunitate și s-a lansat în producerea de vaccinuri”.

Aceste firme nu au niciun fel de experiență în ceea ce privește vaccinurile. Doar Pfizer a mai produs un vaccin angripal, ceea ce nu e mare lucru. Și Cantacuzino a produs un vaccin antigripal. Și un vaccin antipneumococic”, a explicat profesorul ieșean, potrivit RTV.net.

Profesorul Astărăstoae a vorbit și despre cum a fost realizat vaccinul împotriva coronavirusului : „Acest vaccin a fost făcut printr-o tehnologie de biologie moleculară, printr-o inginerie genetică, pe bază de ARN mesager care este o noutate în domeniul vaccinurilor și în condițiile astea are un caracter de cercetare și de fundamentare pe subiect uman”.

De asemenea, el a explicat că „în lume există patru mari companii care fac exclusiv obiectul de activitate a producerii de vaccinuri”.„Ele au fost cele care au produs vaccinuri inovatoare în toate domeniile. Ori, aceste mari companii până în prezent au spus că lucrează, dar sunt într-o fază medie la vaccin, că ele respectă absolut toate regulile.

Dacă vaccinul Pfizer se dovedește ineficient, Pfizer sau Astra Zeneca nu pierde nimic pentru că are alte produse pe care le comercializează.

În schimb, cele patru companii, printre care Johnson&Johnson, dacă se întâmplă așa ceva, dau faliment, dispar de pe piață pentru că singurul lor obiect de activitate este producerea de vaccinuri”, a afirmat medicul Vasile Astărăstoae.

Lasă un răspuns