Cadru medical român din Germania: Avem puse la dispoziție vaccinurile anticovid, dar am refuzat în masă. Nici 5 % nu acceptă

Mihai C. Micu este un tânăr român, care din păcate, ca și mulți alții, profesează peste hotare. În cazul său, vorbim de un cadru medical care lucrează într-o clinică pentru îngrijiri intensive din Neuerburg, Renania.

Acesta a intervenit în dezbaterea despre vaccinare din România, acolo unde autoritățile și o parte din mainstream media par să reducă la tăcere sau să demonizeze pe cei care ridică semne de întrebare în privința eficienței unui vaccin împotriva coronavirus. Cel mai recent fiind cazul fostului președinte al Colegiului Medicilor, Dr. Vasile Astărăstoae.

Într-o intervenție în exclusivitate pentru R3Media, medicul spune că în Germania, cadrele medicale au rețineri în a se vaccina, deși li s-a pus la dispoziție vaccinul. În clinica unde lucrează el, nici 5% dintre cadrele medicale nu au acceptat vaccinarea împotriva covid.

„Vă rog, nu vă grăbiți să vă repeziți la vaccin. În Germania, cei care lucrăm în domeniul medical avem puse la dispoziție vaccinurile anticovid dar am refuzat în masă. Nici 5 % nu acceptă.

Chiar și cei speriați de Covid nu vor să se vaccineze.

Unii așteaptă sa vadă care vor fi efectele secundare la cei vaccinați, alții refuză categoric.

Știți vorba aia, graba strică treaba”, ne-a declarat el în exclusivitate.

În România, Federația Solidaritatea Sanitar a explicat că „vaccinarea nu poate să fie obligatorie. Vaccinul anti-covid nu este testat suficient”. De asemenea, un Barometru de Sănătate Publică a arătat că doar 21,8% dintre români s-ar vaccina dacă un vaccin ar fi disponibil imediat. Majoritatea vrea să vadă dacă există eventuale reacții adverse înainte de a se vaccina, relevă studiul.

Sursa: r3media.ro

Lasă un răspuns