Purtarea pe termen lung a măştii afectează memoria şi oxigenarea creierului

Purtarea pe termen lung a măştii de protecţie poate duce la hipoxie cerebrală care are drept efect somnolenţă, oboseală, pierderi de memorie şi randament scăzut la locul de muncă. 

De două luni de zile, românii sunt obligaţi prin lege, să poarte mască de protecţie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport ca măsură de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus.

Însă, această măsură de „protecţie” prin purtarea măştii, duce în mod inevitabil şi la probleme de oxigenare a creierului. Întrucât masca îngreunează respiraţia mai ales în spaţiile închise sau în mijloacele de transport.

Persoanele care sunt nevoite să poarte masca de protecţie, ore în şir, zilnic, fie în mijloacele de transport fie la locul de muncă, prezintă hipoxie cerebrală. În traducere populară, creierul nu se mai oxigenează suficient, şi apare căscatul, somnolenţa, obosesc mai repede şi îşi pierd concentrarea la locul de muncă. Dacă creierul nu primeşte suficient oxigen, întreg organismul are de suferit.

Lipsa de oxigen de la nivelul creierului poate produce simptome severe sau uşoare, totul depinde de nivelul şi durata privării de oxigen.

Simptomele usoare ale hipoxiei cerebrale includ:

• Pierderea temporară a memoriei;
• Tulburări de mişcare a anumitor părţi ale corpului;
• Lipsa de atenţie;
• Judecata slabă.

Celulele creierului pot începe să moară dupa doar 5 minute de lipsă de oxigen. Cu cât durata întreruperii oxigenării este mai mare, cu atât simptomele devin mai severe.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează oamenii să nu poarte mască dacă nu sunt bolnavi pentru că se vor îmbolnăvi

Reprezentanții OMS spun că un om sănătos nu are nevoie de o astfel de mască, din contră. Dacă nu este manevrată corect, masca poate să îmbolnăvească persoana care o poartă, explică OMS.

”Dacă nu aveți aceste simptome, nu trebuie să purtați mască, deoarece nu există dovezi că măștile ar proteja oamenii care nu sunt bolnavi. Totuși, dacă sunteți sănătoși dar aveți grijă de o persoană care ar putea fi infectată cu noul coronavirus, atunci ar trebui să purtați o mască ori de câte ori vă aflați în aceeași cameră cu persoana respectivă!”, au transmis experții, conform Antena 3.

OMS insistă că masca poate oferi o falsă impresie de protecție: Dacă nu aveți niciun simptom respirator precum febră, tuse, sau o mucoasă iritată, nu trebuie să purtați o mască. Aceasta vă poate crea falsa impresie de protecție, când poate fi chiar o sursă de infectare dacă nu este folosită corect.

Lasă un răspuns

Previous post Inventatorii Metodei Covid, O Excrocherie La Nivel Mondial
Next post Măsurile care sunt planificate pentru a „manevra” populația înspre vaccinare, ca mod de a recâștiga libertatea de mișcare