Se desfășoară acţiuni militare pentru a efectua operațiuni psihologice împotriva oamenilor cu scopul de a-i convinge să ia vaccinul împotriva coronavirusului, arată un nou raport publicat de Sunday Times.

Unitatea de specialitate în domeniul apărării a fost lansată în Afganistan, în 2010, și aparține Brigăzii 77 a armatei. Unitatea secretă a lucrat adesea cot la cot cu echipe pentru operaţiuni psihologice.

Se desfășoară acţiuni militare pentru a efectua operațiuni psihologice împotriva oamenilor cu scopul de a-i convinge să ia vaccinul împotriva coronavirusului, arată un nou raport publicat de Sunday Times.

Potrivit raportului, miniștrii se pregătesc să lanseze o campanie de informare masivă pentru a convinge oamenii să accepte vaccinul. Mai mult, The Times a raportat că armata britanică a mobilizat Unitatea 77 a Brigăzii pentru a monitoriza și contracara „propaganda online anti-vaccinuri”.

Unitatea de operaţiuni psihologice a plasat profiluri false pe social media pentru a manipula oamenirea

Unitatea a fost formată în 2010 și a lucrat alături de echipe de operațiuni psihologice din Afganistan, studiind comportamentul populației civile și oferind sfaturi culturale și lingvistice trupelor de pe teren, conform site-ului brigăzii.

Cu toate acestea, potrivit mai multor rapoarte mass-media, unitatea are cel puțin un executiv  plasat pe Twitter în rândurile sale și se spune că creează și gestionează profiluri false pe social media pentru a modela opinia publică.

Mass-media a descoperit că rolul Brigăzii 77 are ca scop modelarea şi schimbarea comportamentului oamenilor

Odată cu lansarea iminentă a unui vaccin, unitatea „monitorizează deja spațiul cibernetic pentru conținutul Covid-19 și analizează modul în care cetățenii din Marea Britanie sunt vizați online”, potrivit Times.

Raportul Times nu detaliază exact modul în care unitatea va aborda subiectul vaccin. Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării a declarat pentru The Times că eforturile brigăzii „nu se îndreaptă către populația britanică”, iar documentele divulgate ar sugera că strategia sa include „colectarea de dovezi cu privire la dezinformări despre vaccin în statele ostile, inclusiv în Rusia”.

După cum știm, întregul concept despre „dezinformare rusă” a fost catalogată ca fiind o farsă

Ordonarea serviciilor de informații militare pentru efectuarea unei operațiuni psihologice asupra populației britanice ar trebui să fie înspăimântătoare, indiferent de context. Cu toate acestea, în contextul acestui vaccin, frica crește exponențial.

Mulți oameni au sugerat că acest vaccin echivalează cu o formă de război biologic împotriva populației.

Desigur, nu știm mare lucru pentru că nu ni se spune nimic. Nu știm nimic, pentru că nu avem voie să vorbim despre asta și, dacă încercăm să vorbim despre asta, suntem aparent flancați de operațiuni psihologice din serviciile de informații militare, scrie thetimes.

Lasă un răspuns