Imagini de groază în Spitalul din Reșița. Bolnavi lăsati pe jos, goi, în condiţii inumane

Imagini de groază au fost surprise în spitalul de urgență din Reșița. Bolnavii de COVID-19, majoritatea în vârstă, stau dezbrăcați pe holurile secției de pneumologie, direct pe ciment.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional. Mai multe fotografii care înfățișează bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi au apărut marți seara în spaţiul public.

Oamenii stau în condiţii mizere si inumane în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş – Severin, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19.

Oamenii stau întinşi pe cimentul rece, alţii sunt dezbrăcaţi şi în agonie, iar saltelele şi cearşafurile paturilor sunt, la rândul lor, o sursă de infecţie, pacienți decedați lăsați în cameră cu ceilalti bătrâni internați (lucru total traumatizant pentru cei care încearcă să se agațe de cea mai mică speranță ca ar mai putea avea o șansă la viață).

Directoarea spitalului confirmă că imaginile sunt din spitalul Reșița, dar motivează că este vorba despre pacienți cu boli psihice ( precizare total irelevantă care nu justifica imaginile de groază) care au nevoie de îngrijiri speciale, secția de pneumologie neputând să asigure această asistență și din cauza lipsei de personal.

Din acest motiv, respectiv pentru că nu există personal calificat angajat, pacienţii sunt lăsaţi efectiv să se chinuie şi să moară.

De ce această unitate mai funcționează și de ce acolo mai sunt platite salarii?! Ce rol mai are managerul spitalului dacă în unitatea sa se întâmplă asemenea lucruri?!

Lasă un răspuns