Bătut de polițiști pe motiv că a ieșit în stradă fără mască

Există o indignare și o îngrijorare crescândă cu privire la deriva violentă a poliției: Există suspiciunea că problema e sistemică, nu e vorba de excepții.

Patru poliţişti, acuzaţi că l-ar fi snopit în bătaie pe producătorul Michel Zecler la Paris în noaptea de 29 spre 30 noiembrie, au fost inculpaţi de justiţie sub acuzaţiile de «violenţă voluntară comisă de persoane cu autoritate publică» şi «fals în declaraţii scrise»

Doi din cei patru poliţişti inculpaţi au fost încarceraţi preventiv, ceilalţi doi sunt doar supuşi unui control judiciar.

Producătorul muzical a fost atacat și insultat în studioul său de înregistrări pe motiv că ieşise în stradă fără mască pe faţă. O înregistrare video de la camerele de supraveghere i-a dat în vileag pe agenți.

https://youtu.be/xOlsNm6BrhM

Poliţiştii inculpaţi sunt de asemenea acuzaţi că în timpul interpelării l-au calificat de mai multe ori pe Michel Zecler, bărbat de culoare, drept «negru împuţit», insultă rasistă pe care poliţiştii o contestă dar care este confirmată de unul dintre tinerii aflaţi în studio, în spatele uşii care duce la subsol.

In apararea lor ,poliţiştii au afirmat că acesta ar fi încercat să le smulgă armele din dotare-O informaţie neconfirmată, care nu justifica nicidecum actele violente pe care le-au exercitat asupra unei singure persoane.

 Potrivit procurorului din Paris, cei trei au recunoscut dealtfel că loviturile lor nu erau justificate .

Cei 4 poliţişti puşi în cauză – cu vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani – au fost suspendaţi încă de joi de Gérald Darmanin. Ministrul de Interne i-a acuzat că «au pătat uniforma Republicii».

 Socialiştii şi ecologiştii francezi au profitat de noua polemică pentru a cere retragerea proiectului de lege privind interdicţia de a difuza imagini cu poliţia în acţiune. E adevărat, că fără imaginile difuzate acum pe toate reţelele de socializare, producătorul Michel ar fi fost el inculpat azi pentru «violenţe comise contra forţelor de ordine». 

Sursa:oficialmedia.com

Lasă un răspuns