„Președintele României este un președinte slab și fără succes, care pare a fi eșuat în funcția sa de la București”- Der Spiegel

Președintele României este un președinte slab și fără succes, care pare a fi eșuat în funcția sa de la București, scrie revista germana Spiegel.

Milioane de cititori germani află astfel că primul ministru al guvernului minoritar și interimar este malițios supranumit „Lucovid”, datorită slabelor sale rezultate în gestionarea crizei.

„Când sașul transilvănean Klaus Johannis a devenit președintele românilor a promis că va schimba în mod fundamental România: transparență și bună guvernare, sfârșitul corupției și nepotismului. O „Românie a lucrului bine făcut” a fost motto-ul său electoral.”

„Asta a fost în anul 2014, de atunci și până în zilele noastre, Johannis nu a reușit să implementeze nimic.”

„Alegerile parlamentare regulate vor avea loc în această duminică. Și acum totul ar trebui să fie în sfârșit diferit, promite Johannis, de data aceasta cu adevărat. Șeful statului speră că Partidul Național Liberal (PNL), care îi este aproape, va fi marele câștigător al alegerilor – și că social-democrații revoluționari comunisti-naționaliști, care domină de zeci de ani, vor dispărea de pe scena politică.”

SPIEGEL nu-l mai laudă de mult pe Președintele României, cum o făcea odată. Despre alegerile parlamentare din 06.12.2020: „(…) o schimbare autentică nu se va produce în România. Johannis , ca primar al Sibiului, din Transilvania – este un președinte slab și fără succes, care pare a fi eșuat în funcția sa de la București. ” – scrie spiegel.de

Lasă un răspuns