Peste 50 000 de moldoveni din toate raioanele Republicii Moldova au venit duminică la Chişinău pentru a participa la o acţiune de protest organizată la apelul preşedintelui ales, Maia Sandu, pentru a cere demisia guvernului şi dizolvarea parlamentului, relatează Deschide.md, Radio Chişinău şi AFP

Organizatorii estimează numărul participanților la peste 50.000 de oameni, scrie Jurnal.md.

Manifestanţii au cerut demiterea guvernului Chicu şi declanşarea alegerilor anticipate după votarea mai multor proiecte legislative controversate în parlament la 3 decembrie, fără audieri şi dezbateri.

În  Piața Marii Adunări Naționale a fost și președinta Maia Sandu. Ea spune că actualul Guvern al Moldovei încearcă să dezbine poporul.

Supărat că nu a reușit să amăgească oamenii și de data asta, Igor Dodon încearcă să dea foc la țară. Să ne țină în izolare internațională, să facă viața oamenilor și mai grea. Așa se răzbună el pe oameni, pentru că nu l-au votat. Așa încearcă să se țină de putere, să fure nepedepsit”, a spus ea.

Câteva zeci de tractoare au format o coadă la intrarea în capitala Moldovei. Agricultorii s-au alăturat astfel protestatarilor.

Lasă un răspuns