Ludovic Orban, și-a dat demisia din fruntea Guvernului

Ludovic Orban și-a mai dat odată demisia din funcția de premier, e drept interimar, la începutul anului. Mai precis în 26 februarie 2020. În spatele acestei decizii a stat intenția de a declanșa alegerile anticipate. Cred că motivația rămâne în picioare, după ce a văzut rezultatele din 6 decembrie. Orban vrea anticipate, acesta e adevăratul motiv al demisiei. Soluția, este, evident, nominalizarea lui Florin Vasile Cîțu”, a ironizat jurnalistul Val Vâlcu manevra de imagine a premierului. 

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă”, a declarat Ludovic Orban.

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a mai spus Orban.

Demisia premierului înseamnă demisia întregului Guvern. După demisie, cabinetul funcționează interimar pentru următoarele 45 de zile. Pe perioada interimatului, Guvernul are puteri reduse și poate adopta doar acte administrative.

Decizia vine după alegerile parlamentare pierdute de PNL duminică și după întâlnirea extrem de scurtă a lui Orban cu președintele Iohannis de azi de la prânz. La întâlnire, președintele  klaus Iohannis i-ar fi reproșat premierului faptul că nu a gestionat bine pandemia, comunicarea pe pandemie, iar acestea s-ar fi văzut în scorul politic. 

De altfel, Iohannis i-a transmis lui Orban că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prim-ministru, la negocierile pentru viitorul guvern.

Următorul Guvern va fi învestit după constituirea noului Parlament (20 decembrie).

Lasă un răspuns