Într-un videoclipul reaparut din iulie, Anthony Fauci a recunoscut faptul că testele PCR preluează doar fragmente de virus, mai degrabă decât infecții active, viabile, rezultând numeroase cazuri fals pozitive care duc la exagerarea amenințării pandemiei, informează justthenews.

Majoritatea pacienților au primi rezultate fals-pozitive ale testelor – provocând anxietate inutilă și perturbări în viața de zi cu zi – în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 raportate de autoritățile de sănătate publică și de site-urile majore de urmărire a COVID au fost mult supraestimate.

Fauci a spus că orice test PCR cu un prag cu peste 35 de cicluri va da peste 80% din rezultate fals pozitive. „Este foarte frustrant atât pentru pacienți, cât și pentru medici, când cineva intră și își repetă PCR cu un prag de 37 de cicluri, dar aproape niciodată nu poți cultiva virusul dintr-un prag de 37 de cicluri. Deci, cred că dacă cineva vine cu 37, 38, chiar și 36, trebuie să știi că sunt doar nucleotide moarte. Punct!”. 

Vincent Racaniello, profesor la Departamentul de Microbiologie și Imunologie al Universității Columbia admite ca valorile peste 36 nu reprezintă virusul infecțios, ci doar bucăți de ARN viral.

O analiză publicată de New York Times în august a constatat că, dintr-un singur lot de teste pozitive din New York, Massachusetts și Nevada, „până la 90 la sută dintre persoanele care au fost testate pozitiv, abia purtau un virus”.

Ciclurile de prag utilizate în testele PCR sunt cuprinse între 37 și 40, ceea ce face ca fiabilitatea testului PCR să fie mai mică de 3% și rata fals pozitivă să ajungă la 97%.

Contactat recent, Fauci nu a mai dorit să comenteze declarațiile sale făcute în luna iulie.

Lasă un răspuns