Proiectul de lege prin care ministrul Justitiei Catalin Predoiu forteaza reintroducerea SRI in dosarele penale a fost respins de CSM

justitie

justitie

Consiliul Superior al Magistraturii a respins proiectul de lege prin care ministrul Justitiei Catalin Predoiu forteaza revenirea SRI in dosarele penale. Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, prin care s-a reglementat posibilitatea ca interceptarile si activitatile de supraveghere ale SRI rezultate din activitati autorizate pe mandate de siguranta nationala sa fie folosite in dosarele penale, astfel cum sunt comunicate de SRI, ca mijloc de proba.

Astfel, Plenul CSM a decis marti, 14 decembrie 2020, ca nu se impune avizarea in Consiliu a proiectului de lege, asa cum au cerut judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina, precum si reprezentantii societatii civile in CSM Victor Alistar si Romeu Chelariu. Plenul CSM a stabilit transmiterea unui punct de vedere negativ referitor la proiectul de lege al lui Catalin Predoiu.

Viitorul sef al CSM Bogdan Mateescu, aproape ca nu a deschis gura in discutiile publice in care colegii sai atrageau atentia asupra toxicitatii proiectului de lege prin care se urmareste ca SRI sa se poata imixtiona din nou in actul de justitie. Oare de ce?

In aceeasi sedinta Plenul CSM a respins plangerea prealabila a DNA impotriva hotararii CSM din 2019 prin care s-a demascat uriasa operatiune prin care parchetul anticoruptie a fabricat mii de dosare impotriva magistratilor din tara, in numeroase cauze acestia fiind supravegheati si monitorizati. Conform informatiilor noastre, decizia a fost luata cu 10 voturi pentru respingerea plangerii, 6 pentru admitere si 2 nule.

Sursa:luju.ro

Lasă un răspuns