Judecatorul Dan Andrei Enescu de la Sectia penala a Inaltei Curti, a pus cruce – la cererea Parchetului General – plangerii Redactiei Lumea Justitiei privind modul in care actualul Presedinte al Romaniei Klaus Iohannis a dobandit cu acte false si a exploatat vreme de 14 ani mai multe imobile in Sibiu, uzurpand calitatea de reprezentant al statului roman in procesele civile in care a fost deposedat de imobile.

Dan Andrei Enescu nu a considerat ca mai e necesar sa se ajunga la etapa analizarii probelor, deoarece Lumea Justitiei nu justifica un interes legitim, si a admis exceptia inadmisibilitatii ridicata de parchet la termenul din 10 decembrie 2020, pronuntand miercuri 16 decembrie 2020 urmatoarea solutie:

Respinge, ca inadmisibila, plangerea formulata de petenta SC Jurindex Media SRL împotriva ordonantei de clasare nr. 260/P/2018 din data de 06 februarie 2020 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica confirmata prin ordonanta nr. 448/C/2020 din data de 16 septembrie 2020 a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Obliga petenta la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata în sedinta din Camera de Consiliu, azi, 16 decembrie 2020” – (vezi facsimil)

Cu alte cuvinte, judecatorul Dan Andrei Enescu a achiesat la exceptia ridicata de parchet, care a sustinut ca o institutie de presa nu poate justifica un interes legitim in a face plangere impotriva unei ordonante de clasare date la sesizarea acesteia, in temeiul art. 336 alin. 1 CPP care prevede: „Orice persoana poate face plangere impotriva masurilor si actelor de urmarire penala, daca prin acestea s-a adus o vatamare intereselor sale legitime”.

S-a evitat astfel intrarea pe fondul cauzei, care releva faptul ca procurorii PICCJ care au anchetat cauza au ignorat adevarata autoritate de lucru judecat (respectiv hotararile instantelor civile din 2014 – 2015, care i-au deposedat irevocabil pe sotii Iohannis de doua imobile din centrul Sibiului, anulandu-le actele de vanzare-cumparare retinand „amploarea activitatilor frauduloase” care au condus la scoaterea din patrimoniul statului a celor doua imobile si evacuarea abuziva a 11 familii din aceste locuinte).

Este a doua oara cand Klaus Iohannis scapa la Inalta Curte. Prima data s-a intamplat cand s-a ingropat cazul de incompatibilitate sesizat de Agentia Nationala de Integritate (Iohannis fiind singurul primar din tara depistat intr-o asemenea situatie care a scapat fara sanctionare) dupa interventia publica a fostei sefe a instantei supreme Livia Stanciu, care a sustinut ca acest caz trebuie amanat musai dupa alegeri. Dupa ce Iohannis a ajuns presedinte si dosarul de incompatibilitate a fost ingropat, ce sa vezi, coincidenta desigur, Livia Stanciu a fost numita de Iohannis judecator la Curtea Constitutionala pe un mandat de 9 ani.

Rigurozitatea cu care „a aplicat” litera legii il califica pe judecatorul Dan Enescu sa fie remarcat de presedintele Klaus Iohannis, care cine stie, e posibil sa-l propuna cu proxima ocazie judecator la Curtea Constitutionala, stiindu-se ca presedintele nu ramane insensibil la lucrurile bine facute.

Sursa:luju.ro

Lasă un răspuns