Ivermectina a fost dezvoltată de profesorul emerit al Universității Kitasato Satoshi Omura, pentru care a câștigat Premiul Nobel pentru medicină în 2015.

Asociația Medicală din Tokyo recomandă administrarea ivermectinei pentru a preveni agravarea infectării cu covid-19, potrivit unui articol de pe site-ul Nikkei. France Soir prezintă un extras din această recomandare:

„La o conferință de presă din 9 februarie, președintele Asociației Medicale din Tokyo, Haruo Ozaki, a recomandat utilizarea de urgență a medicamentelui, în primul rând pentru a preveni agravarea îngrijitorilor la domiciliu și pentru a răspunde la răspândirea noii infecții cu coronavirus. El a subliniat că medicamentele antiparazitare precum „ivermectina” ar trebui administrate persoanelor infectate cu Sars-Cov2, spunând că s-a dovedit că sunt eficiente în prevenirea infectării.

Pe lângă ivermectină, el a cerut guvernului să aprobe utilizarea antiinflamatorului steroidian, dexametazona. Ozaki a declarat: „(Ambele) au puține efecte secundare. Aș dori ca guvernul să ia în considerare că tratamentul se poate face la nivelul medicului de familie. Ivermectina și dexametazona sunt ambele prescrise în Japonia”. 

Spitalul Universitar Kitasato a început studiile clinice cu Ivermectina în septembrie anul trecut.

Studiile clinice cu Ivermectina au fost efectuate în scopuri de tratament și prevenire în țări precum Japonia, SUA și India.

Lasă un răspuns