Mii de persoane au manifestat din nou sâmbătă în centrul Vienei pentru a protesta împotriva restricţiilor introduse pentru combaterea epidemiei de COVID-19, relatează AFP.

Demonstrația intitulată „Democrație, drepturi fundamentale și Libertate” a fost parțial susținută de opoziție, printre promotorii ideii aflându-se formațiunea de dreapta FPO (Partidul Libertății).

Protestatarii au purtat steaguri naționale și diverse pancarte, unii dintre ei afișând mesaje prin care cereau demisia cancelarului Sebastian Kurz, conform agenției austriece de presă APA.

Fostul ministru de Interne din partea Partidului Libertății, Herbert Kickl, a vorbit în fața mulțimii, acuzând actualul guvern că duce o politică „nebună și bizară”. Au mai luat cuvântul și alți reprezentanți ai mișcării de protest. 

Închiderea restaurantelor și a cafenelelor, precum și testarea obligatorie a elevilor care s-au reîntors în școli în luna februarie, când a expirat cea mai recentă închidere (lockdown) impusă în Austria, se numără printre nemulțumirile oamenilor.

https://www.facebook.com/metropolevie/videos/1064227024059249/?t=16

Lasă un răspuns