Pacienți ATI legați, bruscați, sedați și lăsați să moară. Se întâmplă în România unde oamenii primesc sedative în loc de oxigen

Nu exista nici un bolnav care a fost intubat si a plecat in viata de pe sectia ATI. Oamenii mor pur si simplu asfixiati– marturiseste un medic care a lucrat pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Sibiu.

Ceea ce se intampla in spitalele din tara este pur si simplu INUMAN, revoltator, oamenii nu numai ca nu sunt tratati corespunzator si ajutati sa traiasca, ci sunt legati pur si simplu de pat, primesc sedative in locul oxigenului (care este vital in astfel de conditii) si de parca asta nu ar fi de ajuns pacientii sunt si bruscati.

Medic :” Toti pacientii care ajung la Terapie Intensiva desi sufera de insuficienta respiratorie, sunt sedati inca din primele ore. Acestia sunt legati de maini si de picioare in momentul in care nu mai pot respira . Din cauza CPAP-ului (presiune pozitiva continua a cailor respiratorii n.r.) inspirul si expirul omului nu se activeaza, nu mai are aer si omul se asfixiaza si devine agitat. Cand devine agitat il sedeaza. Au fost cazuri cand din disperare ca raman fara aer au devenit agitati si si-au rupt branulele, legaturile. Dar de aici, sa-i sedezi pana la moarte, sa-i rastignesti ca pe vite si sa-i legi de paturi e cale lunga. In plus pe toti ii pun pe pozitia pe spate, care pozitie pe insuficienta respiratorie poate fi letala„, sustine medicul.

Daca ajungi la boli infectioase si ei te trimit in modulare, daca se constata ca de azi pe maine e posibil sa ai nevoie de altfel de suport de oxigen. Ei au o masca simpla, trateaza cazuri usoare, tu nu intri in ATI sa mori, intri acolo sa poti fi intubat daca e cazul, sa poti lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar daca nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primesti nimic, incepi sa te desaturezi. Te agiti, dar ei tot nu-ti dau aer, iti dau sedative. Iar de acolo nu si-a mai revenit nimeni. Cand vad sacul ala negru cu fermoar imi creste pulsul si tensiunea, brusc. Intr-o luna, la cati bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat” a povestit medicul pentru presa locala.

https://www.youtube.com/watch?v=veO3NFI7jHE

Lasă un răspuns