După ce s-au raportat mai multe efecte adverse grave în legătură cu administrarea dozelor vaccinului AstraZeneca, Danemarca și alte 7 țări europene au suspendat temporar utilizarea vaccinului Covid fabricat de AstraZeneca, pentru a cerceta o serie de efecte secundare grave, precum apariția de cheaguri de sânge fatale.

Danemarca a suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, oficialii danezi anunțând că au primit rapoarte cu privire la cheaguri de sânge fatale.

Ministrul sănătăţii din Danemarca, Magnus Heunicke, a scris pe Twitter: „Autorităţile sanitare au suspendat, din cauza măsurilor de precauţie, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale. În prezent nu este posibil să se concluzioneze dacă există o conexiune. Acţionăm devreme, trebuie investigat temeinic”.

Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania și Letonia suspendă și ele temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca. De asemenea, Norvegia și Italia s-au raliat și ele acestei măsuri, potrivit ȘPS

Săptămâna trecută, Austria a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca după ce o asistentă medicală în vârstă de 49 de ani, a murit după vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar un danez a murit tot după injectarea cu același produs. Austria anunță că suspendă preventiv imunizarea în urma incidentelor.

„Oficiul Federal pentru Siguranţă în Sănătate (BASG) a primit două rapoarte în legătură cu vaccinările făcute cu aceeaşi tranşă de vaccin AstraZeneca în districtul Zwettl”, declarau autorităţile sanitare din Austria, citate de Reuters.

Potrivit Agerpres, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat joi agenției EFE că studiază în prezent semnalările primite din mai multe state ale UE privind cazuri de tromboză diagnosticate după injecții cu vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca și ar putea emite „astăzi sau mâine” o recomandare privind utilizarea acestui vaccin. 

Reamintim cititorilor și autorităților din România un studiu american care avertizează asupra unei posibile cauze a deceselor și reacțiilor severe după vaccin ale persoanelor vârstnice sau/și sensibile cu inima și circulația sângelui. 

Ne putem întreba însa de ce nu s-au oprit,sau cel putin suspendat și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna, în condițiile în care peste tot în lume s-au făcut publice numeroase cazuri atât de reacții adverse grave, cât și de decese produse în urma administrării acestor vaccinuri?! La noi, Valeriu Gheorghiță ( coordonatorul campaniei naționale de vaccinare) susține ca” în Romania nu au fost raportate efecte adverse importante”.

Lasă un răspuns