Există o legătură între apariţia cheagurilor de sânge şi vaccinul AstraZeneca arată un raport german care contrazice Agenţia Europeană a Medicamentului

Medicii germani leagă trombozele de AstraZeneca

Numărul persoanelor cărora le apar cheaguri de sânge pe creier după ce au primit vaccinul AstraZeneca a fost „statistic semnificativ mai mare” decât numărul mediu al celor care suferă de această problemă în mod normal, arată un raport al Autorității de Reglementare a Vaccinurilor din Germania, citat de Mediafax și Cotidianul.

Valeriu Gheorghiță, deși susține în continuare vaccinarea cu AstraZeneca, a făcut o declarație halucinantă la Marius Tucă Show: „Nu cred că un lot are o problemă, ci tot vaccinul prin natura luiAtunci de ce mai vaccinează românii cu el?

20 de țări au suspendat sau au declarat că vor întârzia vaccinările Oxford-AstraZeneca pe baza raportărilor de decese sau leziuni – în majoritatea cazurilor legate de cheaguri de sânge – la persoanele sănătoase care au primit vaccinul, transmite publicația lui Robert F. KennedyThe Defender.

Acum două zile au făcut anunțul că suspendă temporar vaccinarea cu produsul AstraZeneca și agențiile de sănătate din Suedia și Letonia, ca „măsură de precauție suplimentară”, informează Știri pe Surse.

De asemenea, Venezuela, a anunțat luni că nu va autoriza pe teritoriul său vaccinul suedezo-britanic, a cărui utilizare a fost suspendată de mai multe țări din Europa.

Marți, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că nu există „niciun indiciu” că vaccinul ar fi cauzat cheaguri de sânge fatale, dar va publica concluziile sale complete joi.

Documentul Institutului Paul Ehrlich explică rațiunea din spatele deciziei țării de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca, alături de alte 19 țări, inclusiv Franța, Italia și Spania.

Începând cu 15 martie, șapte persoane din Germania suferiseră o tromboză venoasă cerebrală severă, cunoscută sub numele de trombocitopenie, între patru și 16 zile de la primirea vaccinului Oxford-AstraZeneca. Trei dintre acești oameni au murit de atunci.

 „Numărul acestor cazuri, apărute după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, este statistic semnificativ mai mare decât numărul de tromboze venoase cerebrale care apar în mod normal la populația nevaccinată”, se arată în raport.

Tromboza venoasă cerebrală poate duce la inflamarea creierului şi hemoragie.

Lasă un răspuns