Un bărbat de 63 de ani din Pitești, a murit la scurt timp după ce a fost pus la pământ de polițiști și imobilizat.

Dată fiind vârsta înaintată a bărbatului, dar și faptul că acesta se afla în stare de ebrietate, în loc să aplice minimum de forță necesară pentru încătușarea acestuia, 4 polițiști s-au năpustit asupra bărbatului, unul dintre polițiști imobilizandu-l cu genunchiul pe gât.

Cazul seamănă izbitor de mult cu cel al lui George Floyd, americanul de culoare care a murit după ce a fost culcat la pământ de un polițist, la fel ca în acest caz punându-i-se genunchiul pe gât. Acest lucru a dus la proteste majore în toată America.

Polițiștii de la Secția 2 de Poliție Pitești, veniți în ajutorul militarilor de la IGSU, l-au împins pe bărbat pe trotuar unde l-au pus la pământ.

Acest lucru s-a datorat, după spusele „organelor abilitate”, faptului că bărbatul refuza să plece de la o terasă a cărei bucătărie luase foc.

În timp ce polițiștii se chinuiau să-l încătușeze, acesta a intrat în stop cardio-respirator. Echipajul unei ambulanțe i-a oferit ajutor de specialitate, din păcate însă, bărbatul nu a mai putut fi resuscitat.

Unul dintre martorii incidentului declară : „I-au pus piciorul pe gât, au vrut să îl legitimeze. Omoară oameni, așa ne omoară!”, potrivit EVZ.ro

Persoana care a filmat momentul în care polițiștii îl pun la pământ pe bărbatul în vârstă de 63 de ani, le-a declarat jurnaliștilor de la Antena3 că victima nu reprezenta un pericol pentru nimeni, iar polițistul s-a enervat pe victimă deoarece vorbea prea tare.

După cum era de așteptat poliția neagă aceste acuzații, declarând că „bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forță necesară”, lucru care contrazice filmarea, în care se vede ca forța a fost aplicată de întregul echipaj al poliției aflat la fața locului, mai puțin de partea feminină a acestuia.

Cu toții avem, sau am avut părinți, bunici de vârsta dumnealui, posibil și cetățenii aflați la locul incidentului, însă nimeni, absolut nimeni nu a mișcat un deget, o vorbă în apărarea bărbatului de 63 de ani. Starea de ebrietate nu poate fi nicidecum o scuza pentru această purtare inumană de care dau dovadă tot mai des acești „oameni ai legii”.

Lasă un răspuns