Încă un tânăr de 23 de ani a făcut șoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer

După tânăra de 16 ani din Maramureș care a făcut șoc anafilactic după ce s-a vaccinat cu Pfizer, apare public un alt caz, de data aceasta este vorba despre un tânăr de 23 de ani din Brașov, care s-a vaccinat marți tot cu serul experimental Pfizer.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Brașov, tânărul nu era cunoscut cu antecedente patologice sau istoric alergic.

În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic.Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată şi ulterior supravegheată în UPU şi internată pe secţia medicală a unităţii sanitare„, precizează Prefectura Brașov.

În data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacţie adversă  de tip şoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid şi slab, pierdere temporară a cunoştinţei, pentru câteva secunde. Reacţia a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”, a transmis Prefectura Braşov, prin intermediul unui comunicat.

Lasă un răspuns