Distanțarea fizică și purtatul măști nu opresc răspândirea SARS-CoV-2. Studiu MIT ( Institutul de Tehnologie din Massachusetts)

Distanțarea fizică nu limitează transmiterea SARS-CoV-2. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT). Conform studiului, distanțarea fizică NU este eficientă, așa cum ni se spune, conform CNBC, citat de Digi24.

Transmitera virusului este influențată de mai mulți factori susțin cercetătorii americani. Astfel, nici măcar purtarea măștii nu este eficientă .

În consecință, profesorii Martin Z. Bazant şi John W.M. Bush, care au contribuit la realizarea acestei cercetări, au pus sub semnul întrebării recomandările Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi pe cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citește și: Tribunalul Administrativ din Viena: politica corona FĂRĂ BAZĂ, testul PCR NECORESPUNZĂTOR!

Spațiile interioare nu ar trebui închise, susțin cercetătorii

Martin Bazant și John Bush atrag atenția că regula distanțării fizice, care încurajează oamenii să se îndepărteze social în public, NU ARE O BAZĂ ȘTIINȚIFICĂ SOLIDĂ.

Analiza noastră arată că multe spații care au fost închise, de fapt, nu ar trebui să fie. De multe ori spațiul este suficient de mare, ventilația este suficient de bună, intervalul de timp pe care oamenii îl petrec împreună este de așa natură încât acele spații pot fi utilizate în condiții de siguranță chiar și la capacitate maximă, iar recomandarea de a limita capacitatea acestor spații nu este corectă”, spune Bazant.

Cred că, dacă analizezi cifrele, descoperi că nu este nevoie de restricții de ocupare pentru multe tipuri de spații”.

Totodată, Bazant susține că accentul pus pe distanțarea socială a fost unul deplasat încă de la bun început. „CDC sau OMS nu au oferit niciodată o justificare pentru asta, au spus că așa trebuie să procedăm și singura justificare se bazează pe studii care au analizat tusea și strănutul, unde e vorba de particule mari care s-ar putea sedimenta pe podea. Chiar și atunci, analiza este aproximativă”, a adăugat acesta.

Citește și : Cazurile de tromboză cerebrală dezvoltate în urma vaccinului anti-covid confirmate de experții criminaliști

Distanțarea socială în aer liber, o măsură nebunească

De asemenea, distanțarea socială în spațiile deschide nu are aproape niciun sens iar măsurile de distanțare și purtare a măștilor în exterior sunt nebunești, afirmă Bazant.

„Dacă te uiți la fluxul de aer din exterior, aerul infectat va fi eliminat și foarte puțin probabil să provoace transmisie. Există foarte puține cazuri de transmisie înregistrate în aer liber, spune el.

Acest lucru ar putea explica de ce nu au existat creșteri de transmitere în state precum Texas sau Florida, care au redeschis afacerile fără limite de capacitate, renunțând totodată și la purtarea măștilor „de protecție”.

Lasă un răspuns