Undă verde pentru proiectul legii 5G, fără a se ține cont de efectele nocive asupra sănătății

Comisia juridică, cea pentru apărare şi cea pentru tehnologia informaţiilor au dat, miercuri, raport de adoptare, cu majoritate de voturi, proiectului de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G, potrivit Agerpres.

Urmează votul în plenul Camerei, iar apoi proiectul va ajunge în atenția senatorilor, în calitate de reprezentanți ai forului decizional în acest caz.

Cîțu: Rămâne aşa cum a stabilit Guvernul

Din punctul meu de vedere, acum lucrurile sunt foarte clare. Rămâne aşa cum a stabilit Guvernul. (…) Va fi procedură de urgenţă, acest proiect va merge în procedură de urgenţă. Mă aştept raportul să fie în Camera Deputaţilor în această săptămână şi apoi să meargă la Senat”, a precizat Cîţu.

Tehnologia 5g va avea un impact atât de mare încât securitatea cibernetică este vitală pentru statul român” , a declarat Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei IT din Camera Deputaţilor, după ce proiectul referitor la implementarea reţelelor 5G a primit miercuri, 12 mai, raport de adoptare în comisii, fără amendamente, în forma adoptată de Guvern.

Dr. Carmen Adriana Dogaru, a prezentat în cadrul dezbaterii publice „Energia 5G de la promisiuni la riscuri cu efecte globale„, efectele radiațiilor electromagnetice generate de tehnologia 4G actuală, precum şi principalele simptome întâlnite în cazul persoanelor afectate. Medicul a atras atenția asupra faptului că, implementarea tehnologii 5G, va genera efecte mult mai grave asupra organismului uman.

Dureri ale globilor oculari, retrosternale, greață, oboseală, hiperactivitate, anxietate, depresie, spasme musculare, stări de vomă, tinitus (zgomote în urechi), amețeli, insomnii, tulburări de somn, dislexie, tulburări de afecție și memorie, tulburări de vedere şi auz, simptome asemănătoare gripei. Acestea sunt o doar o parte dintre simptomele cel mai frecvent întâlnite la pacienți, asociate tehnologiei 4G şi ,cu siguranță, simptomele generate de folosirea tehnologiei 5G vor fi cu mult mai intense şi vor avea repercusiuni mult mai grave asupra organismului.”, ne informează medicul.

Au fost demonstrate de asemenea numeroase efecte asupra organismului uman. Această tehnologie alterează genele, metabolismul, influențează dezvoltarea celulelor stem, favorizează apariția diferitelor tipuri de cancer în special la nivel cerebral, la glanda parotidă, și a leucemiilor, favorizează apariția bolilor cardiovasculare, deficiențe cognitive, distrugerea ADN-ului celular, creșterea nivelului de radicali liberi și a stresului oxidativ, determină deficiențe de memorie, avort spontan, calitate scazuta a spermei, afectare neurologică, obezitate, diabet, depreciere a sistemului imunitar, alergii, efecte termice la nivelul pielii, iar la copii autism, ADHD și astm. Toate aceste date au fost confirmate până în prezent prin studii de specialitate.”, a mai precizat dr. Carmen Adriana Dogaru.

De ce autoritățile nu sunt interesate de protejarea sănătăţii cetăţenilor?! Răspunsul este cât se poate de simplu : „ÎNCASĂRILE la bugetul de stat rezultate din vânzarea întregului spectru de frecvenţe 5G ar putea depăşi lejer 3,6 miliarde de lei (720 milioane de euro), calculat la un preţ total de pornire de 2,5 miliarde de lei, cum este specificat în proiectul Legii bugetului pe anul 2021″, după cum a declarat, într-o conferinţă online, Eduard Lovin, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Conform statisticii ANCOM, la momentul actual, în România există 768 de staţii de bază 5G, iar serviciile comerciale de acest tip sunt disponibile în 34 de localităţi, dintre care în zece mari municipii: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Constanţa, Oradea, Craiova şi Ploieşti.

Lasă un răspuns