În ziua în care Parlamentul a fost convocat să demită Avocatul Poporului, guvernul Cîțu a emis o OUG prin care sectorul sanitar de stat cedează o parte substanțială sectorului privat.

Cele două evenimente sunt cuplate pentru că o manevră similară a guvernului Orban a fost dată peste cap de Avocatul Poporului.

Dezvăluirea aparține fostului parlamentar liberal Sorin Paveliu, de profesie medic:

Urmează să fie aprobată o OUG prin care spitalele private vor creşte cu 10% numărul de paturi contractate, iar sectorul de stat îşi va reduce corespunzător activitatea. Mai mult, se cimentuieşte trecerea în timp de la obligativitatea sectorului privat de a practica aceleaşi servicii la aceleaşi tarife cu sectorul de stat, în condiţii de egalitate, la un sector privat care spoliază statul având posibilitatea de a “lua caimacul”, contractarea în sectorul privat a serviciilor care aduc venituri mari în detrimentul celor care consumă excesiv, uşa fiind deschisă numai celor care îşi pot permite să plătească coplăţi semnificative.

Lovitura pregătită de Guvernul Cîtu sectorului sanitar de stat dezvăluie că indiferent de cine deţine frâiele puterii influenta banului este mai puternică decât interesul public, premierul comportându-se ca un soldat obedient, aflat în avanposturile capitalului privat scrie Paveliu, potrivit Inpolitics.ro

Tot pe această temă reacționează și fostul șef al CNAS declarând că :” Banii au plecat din sistemul public de sănătate ( și care trebuiau să finanțeze servicii gratuite pentru toți) către sistemul privat de sănătate, care, desigur, va produce servicii doar pentru cei care-și permit, deoarece, în mod logic, privații își vor pune în plus coplata fără număr.

Cu alte cuvinte, se iau banii de la gura săracilor și se dau celor care se intitulează „dezvoltatori de servicii medicale private”.

Unde s-a mai văzut sistem privat de sănătate dezvoltat pe spinarea banilor publici?

Cam așa se fac politici publice în România de către un guvern de trădători. Să ne pregătim încet să murim în liniște. Tăcerea noastră ne va costa mult, acum și în viitor! ” conchide fostul șef al CNAS, Lucian Duță.

Lasă un răspuns