Polițist cercetat pentru comiterea a zeci de infracțiuni, printre care tortură, privare de libertate, șantaj, furt, luare de mită și abuz în serviciu

La începutul acestui an, un bărbat a fost torturat fără milă de agentul de poliție. Acesta l-a bătut fără milă după ce l-a prins la furat de lemne în pădure. După ce i-a aplicat mai multe lovituri, l-a băgat în portbagaj și l-a dus la secție.

A oprit un polițist, m-a chemat la el. A rupt o bâtă, apoi a început să mă bată acolo, în pădure. I-am spus că nu sunt hoț, că am venit în pădure să iau lemne, că n-am cu ce face focul, că am copila mică. Am venit să adun uscături, nu să tai copaci. Mi-a zis să nu mai scot niciun cuvânt. M-a bătut, apoi m-a băgat în portbagaj. (…) M-a amenințat cu pistolul, că mă omoară, că mă împușcă și că mă aruncă din mașină, apoi m-a dus la secție, la postul din Orlat. A mai bătut un alt om în pădure, dar pe el l-a lăsat acolo zăcând”, povestește tânărul despre ce s-a întâmplat în ianuarie, potrivit realitatea.net.

Tot el susține că polițistul l-a fi obligat să bea cincizeci de căni cu apă și că l-a bătut cu o bâtă de baseball, potrivit Ora de Sibiu.

Ca să soluționeze mai multe plângeri sau petiții, agentul de poliție de la Orlat a cerut mită cetățenilor. Nu a contat însă sub ce formă venea. Important era ca „munca” sa să fie plătită. Persoanele implicate în dosare i-au adus bani, dar și alimente, scrie Ora de Sibiu.

De asemenea, agentul de poliţie cercetat penal ar fi obligat un consilier local să voteze un anumit viceprimar. Totodată, el ar fi ar fi înjurat o femeie care a reclamat o infracțiune.

În prezent, sunt puse în executare trei mandate de percheziție, două la casele polițistului și unul la postul de poliție unde lucrează acesta, scrie Național

Lasă un răspuns