Doi decedați în urma virusului, 53 de noi îmbolnăviți. Parcă nici în perioada de început a pandemiei nu am stat atât de bine. Nu sunt însă cifre care să-i sune bine la ureche lui Arafat.

După mintea și calculele lui Raed Arafat, pentru care nu dă nimănui socoteală, tot nu este bine. Toată țara se află în planul verde, dar asta nu-i spune nimic „stăpânului tacticilor” anti-Covid.

Știe el undeva, ascuns de ochii lumii, un caz care mâine se va transforma în 40 de altele noi, cu alaiul de internări la ATI și cu medici istoviți. Chiar dacă nu va fi real, prea puțin contează. Parcă ce, până acum câte au fost reale? Covid e ca la piață. Se negociază, mai pui de la tine, mai lasă și jupânul. Totul până când, de după perdea, apare câte o figură tristă și plictisită cum ar fi Gheorghiță, băiatul cu micii de la vaccinare.

Spitalele ar trebui repuse în circuitul firesc. Nu se poate pentru că, spuneam, vine al patrulea val. Nu l-a văzut nimeni, dar toți îl simt. Și îl simt atât de bine încât nu mai contează că pe la porți mor pacienți cu alte afecțiuni, care nu au acces în spital.

Un cancer mai găsești dar un Covid chiar nu, pare să fie refrenul zilei. România e în verde, doar Arafat e în roșu.

Starea de alertă se menține până când va spune „doctorul”. Până când roșul va fi ceva mai diluat, mai roz și apoi coborâtor spre alte nuanțe.

Și trei degete dacă au simptome de Covid tot e pericol. Se dezvoltă, se întinde și o luăm de la capăt. Țara e în verde, spuneam, doar Arafat e în roșu pentru că mai trebuie făcute niște achiziții și nu se poate așa, în văzul lumii.

Arafat e în roșu pentru că mai sunt 46 de milioane de vaccinuri nefolosite. Ce facem cu ele? Trebuie folosite la ceva, măcar ca argumentație pentru micii care trebuie folosiți la vaccinare. Dar mici fără stare de alertă? Nu se poate, aia e pomană de partid la cantina populară, scrie Valentin Boeru pentru Național.

Lasă un răspuns