Joi, în Parlament a fost discutată și votată o nouă Ordonanță legată de sistemul de sănătate. În timp ce autoritățile promit că vom fi în siguranță pe mâna lor, de cu totul altă părere este Lucian Duță, fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care susține că această nouă lege va duce la desființarea sistemului de sănătate publică și favorizarea celui privat.

Românii vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar în momentul în care se vor îmbolnăvi, iar mulți dintre ei nu își vor mai putea permite analize de rutină.

România pare să fie o țară a nimănui. În Parlament, partidele se ceartă pentru „siguranța și bunăstarea” cetățenilor, însă în viața reală lucrurile stau total diferit. Poze cu dezastrele din spitalele de stat sunt extrem de multe.

Este adevărat că fiecare angajat al României plătește peste 10% din salariu pentru sistemul sanitar, însă banii ajung acolo unde trebuie? Lucian Duță, fostul președinte al CNAS susține că se încearcă desființarea sistemului public de sănătate. De mulți ani contribuția nu mai ajunge la spitalele de stat, însă acest lucru s-a făcut cu perdea. Prin Ordonanța aprobată joi, s-a semnat sentința românilor.

În situația în care asigurații optează să beneficieze de unele servicii medicale la furnizorii privați care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, în regim de spitalizare continuă, ambulatoriu clinic de specialitate şi ambulatoriu paraclinic de specialitate, respectivii furnizori pot solicita acestor asigurați, pe baza consimțământului prealabil exprimat în scris, o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tariful practicat de furnizor pentru rezolvarea cazului sau, după caz, tarifele serviciilor medicale acordate şi tarifele corespondente suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, astfel cum va fi stabilită această diferență prin Contractul-cadru, potrivit alin. (2^3). ”

Așa sună primul articol al unei ordonanțe de urgență pe care o va da mâine (azi n.n.) guvernul României. Un guvern de marionete corupte, plin de slugile unei oligarhii medicale private și care, practic, va condamna la suferințe tăcute mulți bolnavi din România.

Din acest moment CNAS și MS nu mai contează. Nu mai dați încercați să găsiți soluții la guvern. Scapă cine poate.

Pentru cei care nu înțeleg conținutul acestui articol criminal îl voi explica cât se poate de simplu:

1. Începând de mâine se transferă sute de milioane din banii publici ai Casei Nationale de Asigurări către sistemul privat. Cu alte cuvinte, spitalele publice care dau servicii publice gratuite vor avea mai puțini bani și, deci, se vor termina mai repede. Când vor rămâne fără fonduri, medicii vă vor spune să mergeți către sistemul privat, acolo unde sunt tot banii Dvs, dar…ghinion! Va trebui să scoateți bani din buzunar dacă vreți sa scăpați. Degeaba plătești contribuții de sănătate în baza cărora statul îți garantează servicii gratuite. De mâine, Câțu vrea sa plătești în plus. Păi și cât trebuie să plătesc la privat, vor întreba unii?
Raspuns: oricât.

2. Conform articolului de mai sus, când veți vrea să mergeți la consult în ambulator (adică la medicul specialist) va trebui să plătiți. Cu toate că aceste ambulatorii absorb aceiași bani publici de la CNAS. Deci, ioc servicii medicale de specialitate gratuite (în România peste 95% din ambulatorii sunt private).

3. Al treilea efect al acestui articol este și mai devastator, pentru că practic nimeni nu va mai beneficia de analize medicale gratuite (toate laboratoarele de analize sunt private).

Suntem o țară săracă și cu mulți oameni care beneficiau de servicii medicale gratuite in ambulator și în laboratoarele de analize. Începand de mâine, ei sunt abandonați de un guvern de asasini și de hoți. În schimb toți șobolanii care se intitulează pompos investitori privați vor rânji fericiți. Și vor avea vacanțe luxoase pe Coasta de Azur vara asta, cu vinuri scumpe și mâncăruri fițoase. Da, plătite din banii voștri. Da, din banii care voi i-ați plătit sperând că veți beneficia de servicii medicale gratuite.

De mâine cei săraci vor suporta boala in tăcere iar șobolanii medicali vor fi fericiti.
Suntem săraci și proști. Vom muri bolnavi, mai săraci și mai proști!” 
scrie pe Facebook fostul președinte al CNAS, medicul Lucian Duță.

Lasă un răspuns