Maria, o fetiță de 12 ani din Suceava a fost bătută, umilită și înfometată de către asistenții maternali

Maria, o fetiță de 12 ani din Județul Suceava a fost preluată în regim de urgență din casa asistenților maternali, după ce vecinii au alertat autoritățile, îngroziți de țipetele copilei, în urma unei bătăi crunte.

Cazul a ieșit la iveală după ce un vecin a înregistrat una dintre bătăile la care era supusă fetița. Înregistrarea a ajuns la mai mulți cunoscuți apoi la diriginta fetei care, împreună cu mai mulți vecini au alertat DGASPC Suceava pentru a lua măsuri.

Fetița era bătută și umilită de cei care ar fi trebuit să o îngrijească. Mai mult decât atât, Maria avea perioade în care un primea nici măcar de mâncare din partea celor doi asistenți maternali.

Aceste fapte extrem de grave au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Nicoleta Daneliuc.

Potrivit obiectivdesuceava.ro, aceasta a declarat faptul că săptămâna trecută, angajați ai instituției de protecție social au fost apelați de o vecină care îi anunța faptul că Maria a fost bătută. Mai mult decât atât, autoritățile au primit inclusiv o înregistrare audio pentru a se dovedi faptul că acuzațiile erau unele adevărate.

O echipă de asistenți sociali s-a deplasat imediat la locuința acelei familii, acolo unde au realizat faptul că Maria era singură, închisă în casă. Inițial, copila nu a vrut să deschidă ușa asistenților, de teama „părinților adoptivi”.

Fetița a fost găsită cu multiple răni și vânătăi pe mâini și pe picioare, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Nicoleta Daneliuc.

După acțiunea DGASPC, fetița i-a povestit dirigintei sale întreg coșmarul prin care a trecut în ultimii ani. Poliția a deschis un dosar penal pentru violență în familie.

Părinții adoptivi ai micuței s-au prezentat la sediul instituției DGASPC în ziua în care Maria a fost luată din casa groazei. Cei doi și-au cerut iertare, spunând că au vrut să îi îndrepte caracterul fetiței.

Autoritățile au început o anchetă, iar printer martorii care vor fi chemați să dea declarații este și diriginta Mariei, Adriana Huianu.

„Maria este o fetiţă veselă şi sociabilă. Îmi pare tare rău că nu s-a aflat mai devreme prin ce trece. Noi am învăţat în sistem on-line, iar la şcoală ne-am întâlnit abia pe 5 mai. Am început să am semne de întrebare, Maria povestindu-mi despre multe interdicţii în familia lor. Nu a ştiut să-mi povestească ce au gătit de Paşti, în schimb mi-a povestit că a spălat vasele şi a pus rufe la spălat. Am avut o şedinţă cu părinţii, iar tatăl mi s-a părut un bărbat foarte dur. Am chemat-o şi pe mamă, după câteva zile, dar a zis că cei doi au o relaţie foarte apropiată, se joacă, fac teme împreună. Joi după-amiază, când au chemat vecinii Poliţia, am fost şi eu acolo. Maria mi-a sărit în braţe şi mi-a povestit că nu mai poate îndura bătăile. De atunci o vizitez zilnic la Centrul de Plasament şi am menţionat că aş vrea să o iau eu să o cresc”, spus profesoara Adriana Huianu, pentru presa locală, potrivit obiectivdesuceava.ro.

Lasă un răspuns