Alimente expirate de șapte ani la un hotel din Delta Dunării

Peste 40 de tone de alimente stricate au fost confiscate și apoi distruse de către comisarii de la protecția consumatorului, din restaurantele din Delta Dunării și de pe litoral.

Au fost aplicate 71 de amenzi în valoare de 502.000 de lei. De asemenea au fost aplicate 27 de avertismente.

Peste 4 tone de alimente în valoare de 101.000 au fost retrase de la consum definitv, mare parte dintre ele fiind deja distruse. Totodată, au fost oprite temporar de la vânzare alte două kilograme de preparate în valoare de 850 de lei.

Mai grav este însă faptul că în timpul controalelor comsiarii au descoperit două restaurante care fuseseră deja verificate și amendate pentru aceleeași definciențe, astfel că după ultimul control, s-a dispus închiderea celor două unități, pentru o perioadă de 6 luni.

În condițiile în care siguranța alimentară și sanitară a turistului trebuie să fie întotdeauna pe primul loc, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării susține eforturile ANPC de a extinde controalele și la nivelul pensiunilor, hotelurilor și restaurantelor din Deltă. 

Constatăm cu tristețe, că au existat situații de încălcare a legii din partea unor operatori economici, care funcționează în destinație și care, în mod evident nu au acordat respectul cuvenit turistului, în primul rând, dar și față de prevederile legii.

Vrem să asigurăm turiștii, că acestea sunt un cazuri izolate, care nu definesc industria turismului din Delta Dunării, iar membrii Asociației de
Management al Destinației Turistice și toți cei angrenați în turism în destinație, au luat și vor lua în continuare măsuri în a oferi servicii de un înalt standard de calitate.
Delta Dunării a rămâne o destinație definită de servicii turistice de calitate, de tradiții, multiculturalitate și gastronomie locală, sigură în context pandemic, unică în Europa prin ceea ce are de oferit iubitorilor de natură. Sezonul turistic în Deltă continuă pentru încă cateva luni, și reamintim că unele resorturi vor fi deschise și pe perioada iernii.
 
Cătălin ȚIBULEAC
Președinte Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării

Lasă un răspuns

Previous post Preşedintele ceh Milos Zeman acuză serviciile de informaţii de interceptarea convorbirilor sale și ale apropiaților săi
Next post Un șef din poliție s-a dus beat să declare un accident în care fusese implicat cu o zi înainte