Un consilier al Guvernului a aranjat publicarea de opinii favorabile premierului Cîțu

Un consilier din Guvernul Cîțu s-a dat drept jurnalist Digi24 pentru a convinge o profesoară americană, cunoscută în domeniul influencerilor, să îl laude pe Florin Cîțu în mai multe materiale de presă.

Deirdre McCloskey: „N-am făcut cercetări pentru niciunul dintre editoriale. M-a contactat din România un jurnalist de la Digi24, care mi-a oferit un text în limba engleză, semnat de premier. E vorba de un document intern – nu cred că e secret – al Partidului Liberal. A fost singurul lucru pe care mi l-a trimis ziaristul. Sincer, nu prea citesc lucrări din România“, a spus Deirdre McCloskey, potrivit stiripesurse.

Întrebată cum se numește ziaristul Digi 24 care a contactat-o: „Imediat, am numele lui pe e-mail… Alexandru Butiseacă”.

„Alexandru Butiseacă mi-a spus că e ziarist la acel site de televiziune, Digi24. Și mi-a trimis un document al Partidului Liberal. Asta mi-a explicat Alexandru și nu mi-a dat foarte multe detalii”, a continuat ea.

Butiseacă neagă că s-ar fi prezentat ca ziarist și spune că n-a făcut decât să promoveze ideile liberale.

Dar șefa siteului Digi24, Adriana Duțulescu, nu a negat că Butiseacă ar fi colaborator al organului de presă. În mod normal, colaborarea dintre un oficial al Guvernului și un trust de presă particular ar trebui să intre în sfera conflictului de interese.

În urma emailurilor, McCloskey a produs două editoriale publicate pe siteul Digi24, în care-l laudă pe Florin Cîțu. Primul editorial a apărut pe 1 iunie, iar al doilea pe 24 august.

Ulterior aflăm că „influencera” Deidre McCloskey, care l-a elogiat pe premierul Florin Cîțu în mai multe materiale de presă publicate pentru Digi 24 a fost bărbat.

Lasă un răspuns