Cozmin Gușă, contestație după decizia CNA: „Sancțiunea nu este gravă, sensul acesteia însă creează cadrul unei operațiuni de cenzură”

Cozmin Gușă a anunțat marți că postul de radio deținut de fiul său – Gold FM a făcut o cerere de revocare a deciziei Consiliului Național al Audiovizualului de sancționare prin somație publică.

„Sancțiunea primită din partea CNA nu este gravă (somație publică), sensul acesteia însă crează cadrul unei operațiuni de cenzură, iar felul în care este motivată încalcă chiar Constituția.

Pot lăsa deoparte lipsa crasă de expertiză în domeniul geopoliticii a celor ce-au pregătit referatul de sancționare, dar aș aștepta scuze de la membri CNA, cei care ne-au scos la tablă prin votul lor pe mine și pe Adrian Severin, pe o speță unde pot fi cel mult ascultători sau cititori avizați ai raționamentelor noastre.

Fiind hârșit în jocurile subterane pregătite împotriva incomozilor din diverse perioade, eu interpretez operațiunea CNA ca fiind de natură să timoreze exprimarea critică la adresa exceselor puterii, pe care eu împreună cu invitații mei o practicăm cotidian la GOLD FM.

În această după-masă, luând notă de ilegalitatea demersului CNA, GOLD FM a contestat decizia de sancționare, urmând ca, în cazul în care comanda va fi de ignorare a acțiunii noastre, să ne adresăm justiției”, a scris Cozmin Gușă, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Cozmin Guşă a atras o somaţie publică pentru Gold FM, pentru că a pus la îndoială democraţia din America, în cadrul emisiunii „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă”. Membrii CNA au analizat ediţia emisiunii din 10 iunie 2021, în care a fost invitat Adrian Severin, fost europarlamentar. Concluzia forului: „lipsă de obiectivitate” din partea moderatorului Cozmin Guşă.

Lasă un răspuns