Școlile postliceale scot incompetenți pe bandă rulantă. Doar 2 din cei 43 de candidați au trecut proba scrisă

Noul spital din Fălticeni, deschis după 30 de ani de chin și jale, a fost inaugurat oficial ieri. Pacienții au început să fie internați în noua unitatea medicală din urbea fălticeneană, după trei decenii de la începerea lucrărilor.

Chiar dacă echipamentele sunt de ultimă generație, deocamdată, personalul medical este insuficient. Astfel, conducerea Spitalului municipal Fălticeni a organizat un concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante de asistent medical debutant și asistent medical specialitate radiologie.

Pentru a se putea înscrie la concurs, candidații aveau nevoie de diplomă de bacalaureat și diplomă de asistent medical generalist, vechimea nefiind un criteriu de departajare.

Astfel, la concurs s-au înscris 50 de candidați, 49 pentru funcția de asistent medical debutant și unul pentru cea de asistent medical specialitate radiologie.

Dacă persoana care a optat pentru postul de asistent medical specialitate radiologie a obținut notă de trecere la proba scrisă, la concursul pentru asistenți medicali debutanți rezultatele au fost dezastruoase.

Din cei 49 de ani candidați, șase au absentat. Din cei 43 de candidați prezenți, doar doi au obținut notă de trecere. Mai grav este faptul că 11 dintre candidați nu au reușit să obțină nici măcar nota 1, 16 au obținut note între 1 și 2, 11 au obținut note între 2 și 3, doi au obținut note între 3 și 4 și un singur candidat a obținut o notă între 4 și 5.

Candidații declarați admiși au obținut notele 5,2 și 6,4, semn că se vor specializa, în cel mai bun caz, la locul de muncă.

Situația este una extrem de gravă. Se poate observa clar că cei care urmează cursurile unei școli postliceale nu sunt deloc pregătiți pentru a intra în câmpul muncii. Mai mult, așa zișii asistenți medicali proveniți din școli postliceale reprezintă un adevărat pericol pentru pacienții din spitale, deoarece nu au nici măcar minimele cunoștințe despre ce ar trebui să facă un asistent medical.

Sursă material: www.ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns