Iohannis a semnat demisiile miniștrilor USR-PLUS și a numit interimarii pentru următoarele 45 de zile

Klaus Iohannis a luat act miercuri de demisia miniștrilor USR-PLUS și a semnat decretele de numire a miniștrilor interimari la ministerele în cauză, interimat ce va dura maxim 45 de zile începând de azi, informează HotNews.

Astfel, (viceprim-ministrul) Dan Barna, Cristian Ghinea (ministrul investițiilor și proiectelor europene), Cătălin Drulă (ministrul transporturilor și infrastructurii), Claudiu Năsui (ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului), Ciprian Teleman (ministrul cercetării, inovării și digitalizării) și Ioana Mihăilă (ministrul sănătății) și-au încetat funcțiile de membru al Guvernului.

Decretele de numire a interimarilor sunt următoarele:

• Decret de desemnare: Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor și infrastructurii, interimar.
• Decret de desemnare: Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor și proiectelor europene, interimar.
• Decret de desemnare: Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului și turismului, interimar.
• Decret de desemnare: Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor și pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării și digitalizării, interimar.
• Decret de desemnare: Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, ca ministru al sănătății, interimar.

Lasă un răspuns

Previous post Marea parte a companiilor care intermediază energia electrică au acționariat majoritar străin
Next post Cîțu a umflat conturile partidelor la rectificare cu 90 milioane lei