Ministrul Energiei nu este de acord cu plafonarea prețurilor: „Nu mi se pare just și moral”

Virgil Popescu a fost întrebat, miercuri, la briefingul de după şedinţa de Guvern, dacă este de acord cu plafonarea preţurilor, în contextul proiectului PSD privind plafonarea preţurilor la energie.

Ministrul energiei: „Eu, personal, nu sunt un adept al plafonării preţului. Nu mi se pare just şi moral ca şi cei cu venituri foarte mari să beneficieze de o plafonare. Desigur, dacă vorbim de explozii de preţuri, atunci putem gândi altfel. Haideţi să vedem cum evoluează piaţa”.

Se pare însă că politicienii nu sesizează exploziile de prețuri, pe care toți ceilalți cetățenii le au simțit din plin. Nici nu este de mirare de ce clasa politică nu sesizează scumpirile din ultima vreme, să ne amintim ce declarau, nu cu mult timp în urmă, atât Iohannis cât și Florin Cîțu : ” alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare crește, românii sunt mai fericiți”, „Țara merge bine înainte, economia crește„.

În alte țări se poate plafona prețul la energie și gaze, în România însă nu. De ce?! Pentru că suntem mai fericiți ca oricând, iar nivelul de trai este din ce în ce mai bun..

Continuăm cu declarația lui V. Popescu, care spune că în schimb, statul „ar putea” suporta până la 25% din factura la gaze, subvenţiile pentru energie urmând să fie aplicate în funcţie de consum.

Astfel, consumatorii casnici cu un consum lunar între 30 şi 200 kWh vor primi o subvenţie de 18 bani pe kWh. Cei 18 bani reprezintă diferenţa dintre cel mai mic preţ din piaţă la energie, 64 de bani pe kWh, cu toate taxele incluse, şi cel mediu de 82 de bani pe kWh.

În acest moment, totul este la nivel de discuţie, nu există niciun document oficial, discuţiile urmând să fie reluate săptămâna viitoare.

“Toate măsurile vor fi implementate din noiembrie”, susține Virgil Popescu.

Lasă un răspuns